Kahraman TV

Konya Milletvekili Aksu Çayı'ndaki Kirliliğe Dikkat Çekti

KAHRAMANMARAŞ

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Kahramanmaraş’ın Aksu Çayı’ndaki kirliliği ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel alımını TBMM’nin gündemine taşıdı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Kahramanmaraş’ın Aksu Çayı’ndaki kirliliği ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel alımı ile ilgili çelişkileri TBMM’nin gündemine taşıdı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması istemiyle, Meclis’e yazılı soru önergeleri veren Karaduman, sürecin takipçisi olacağını gösterdi.

SÖZ KONUSU GÖRÜNTÜLERİ NASIL AÇIKLIYORSUNUZ?

Aksu Çayı’ndaki kirliliğin sebebinin fabrika atıkları olup olmadığını soran Karaduman, yazılı soru önergesinde Kurum’a şu soruları yöneltti: “Kirliliğin sebebi fabrika atıkları değilse söz konusu görüntüleri nasıl açıklarsınız? Bakanlığınız bünyesinde çalışma yürüten ve ülkemiz genelindeki su kaynaklarını tehdit eden uygulamaları denetleyen bir biriminiz mevcut mudur? Önceki süreçte bölgedeki fabrikalar bu konuya ilişkin denetime tabi tutulmuş mudur? Aksu Çayı’nda kirliliğe sebep olan faaliyetleri yürüten kişi ve kurumlarla ilgili yasal işlem başlatılmış mıdır?”

KAÇ HARİTA MÜHENDİSİ ALIMI PLANLANIYOR?

Karaduman ayrıca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün üç atama döneminde sadece üç mühendis alımı gerçekleştirmesini de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Açıklanan kontenjan sayıları ile yapılan alımlarda ciddi farklılıklar olduğunun belirtildiği önergede, TKGM’ye Tekniker ve Memur alımı yapılırken Mühendis alımının yapılmamasının da düşündürücü olduğu kaydedildi. Bakan Kurum’un cevaplandırması için Meclis’e verilen yazılı soru önergesinde Karaduman, şu soruları sordu: “TKGM’ye önümüzdeki dönem için toplam kaç Harita Mühendisi alımı planlamaktasınız? Yetişmiş kalifiyeli mühendislerimizin çoğunlukla özel sektörde çalışıyor olmasının sebepleri nelerdir?”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.