Kahraman TV

K.Maraş'ta İçme Suyu Ne Kadar Temiz?

KAHRAMANMARAŞ

Türkiye’nin beşinci su havzasına sahip Kahramanmaraş’ta içme suyu analiz raporlarından elde edilen bilgilere göre, Cerit’in suyu diğer ilçelere göre PH değeri en yüksek ilçe çıktı.

Suyu en içilebilir iller arasında bulanan Kahramanmaraş’ta günlük aylık ve yıllık periyotlarla yapılan ölçümler neticesinde suyun içindeki değerler bulunuyor. Buna göre Adana ve Gaziantep’e göre suyu PH açısından sağlıklı içerken Adana’nın suyunun bulanıklık açısından en temiz su olduğu tespit edildi.

SU İÇİLEMEZ DİYE ANLAŞILMASIN

Adana’da suyun bulanıklık ölçüsü 0,17 olurken bu rakam Kahramanmaraş’ta 0,30 ila 0,50 arasında değişiyor. Bu farklılık ise suyun içilmediği anlamanı gelmiyor. Mevzuat verilerine göre ise suyun bulanıklık derecesinin 5’e kadar çıkabilir diyor. Yani başka bir ifadeyle Kahramanmaraşlı vatandaş rahat rahat musluktan akan suyu içebilir.

İÇME SULARINDA BULUNAN BİLEŞENLER

Sağlık örgütlerine göre musluk sularından akan suyun laboratuvar verilerinin ise Ph 6,5-9,5-- İletkenlik, 2500-- Bulanıklık (NTU, neftelometrik bulanıklık birimi) 5-- Klorür (mg/L) 250-- Amonyum (mg/L) 0,5-- Nitrit (mg/L) 0,5-- Nitrat (mg/L) 50-- Sülfat (mg/L) 250-- Demir (mg/L) 0,2-- Alüminyum (mg/L) 0,2-- Sodyum (mg/L) 200 Olması gerekiyor. Kahramanmaraş’ta musluk sularından akan değerler ise sağlık verileri ile bire bir uyuyor

KAHRAMANMARAŞ'IN İLÇELERİNİN DURUMU

Kısa adı KASKİ olan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden Kanal 46 ekibinin ilçeler kategorisinin yanında bulanan sekmenin en başındaki ölçüm istasyonunu kullanarak derlediği bilgiye göre ,11 ilçeden alınan suyun PH ve bulanıklık değerlerine göre PH değeri en yüksek ilçe Çağlayanceritçıktı. Cerit’te suyun PH değeri 8.20 çıkarken bunu sırasıyla Nurhak 8. 07- Afşin 8,05-Göksun 8 ,01- Elbistan 7,85- Türkoğlu 7,80- Ekinözü 7,68- Pazarcık 7,61- Onikişubat7,27- Dulkadiroğlu 7,16- Andırın ise 7,05 çıktı. Mevzuatın Limiti En düşük 6, 5 olarak belirlenirken Mevzuat Limiti En yüksek değer olarak ise 9,5 olarak kayıtlar geçti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.