Kahraman TV

KASKİ Yeni Müdürü Ahmet Kavak Oldu

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kavak’ın başarılı geçmişi ile KASKİ’ye hizmet edeceği bildirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kavak’ın başarılı geçmişi ile KASKİ’ye hizmet edeceği bildirildi. Hayrettin Güngör ve vekillerin oluru ile getirilecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanı Ahmet Kavak’ın Kahramanmaraş doğumlu olduğu bildirildi.

AHMET KAVAK KİMDİR

1959 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1983-1984 yılları arasında özel sektörde çalıştı. 1984-1985 yıllarında askerlik hizmetini yedek subay olarak tamamlamış ve 1986 yılında Erzincan Bölge Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışmaya başlamıştır. Bu görevinin ardından 1989 yılına kadar Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışmıştır. Sonrasında, Kahramanmaraş İl Tarım Müdürlüğü’nde Bitki Koruma Şube Müdürü olarak 1996 yılına kadar hizmet vermiştir. 1997 yılında İçel Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmıştır. Aynı yıl Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü görevine getirilmiş ve bu görevini 1999 yılına kadar sürdürmüştür. Bu görevi takiben Hatay Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü görevine atanarak bu görevi 2003 yılına kadar devam ettirmiştir. 2003 yılında İstanbul’a İl Tarım Müdürü olarak atanmış ve bu görevi 8 yıl sürdürmüştür. 2011 yılında yılında atandığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı görevinde 2015 yılına kadar hizmet vermiştir. 2015-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşavirliği görevini yerine getirmiştir. 2018 Mayıs ayında Mülga TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu)’nın Tarım ve Orman Bakanlığı merkez birimi olarak yeninden kurulmasının ardından Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı’nın Kurucu Başkanı olmuştur. Ağustos 2018 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tekrar Başkan olarak atandığı görevine halen devam etmekte olan Kavak, evli, 3 çocuk babası olup orta düzey Almanca ve İngilizce bilmektedir. Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Biyogüvenlik Kurulu, Ulusal Çay konseyi Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Ulusal Kodeks Komisyonu üyeliği görevlerini de yerine getirmiştir. Takviye Edici Gıdalar komisyonu Başkanı, İfşa Komisyonu Başkanlığı görevlerininin yanısıra Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu üyesi olarak da hizmet vermiştir. Yurt içi ve yurt dışı birçok mesleki kurs, teknik geziye ve temsil görevine iştirak etmiş olup; resmi, mesleki kurum ve kuruluşlardan birçok ödül almıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.