Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta TOKİ Konutlarının Yapımında 'Ağaç' Krizi!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesi’nde depremzedeler için yapılacak olan TOKİ Konutlarına, mahalleli “binden fazla ağaç kesileceği” gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Kahramanmaraş’ta asrın felaketinin ardından kalıcı konutların yapımı hızla devam ederken, konutların yapılacağı bölgelerden bazıları sorunlarla gündeme geliyor. TOKİ konutları için zemini sağlam olan yerler tercih ediliyor ve kayalık zemine sahip olduğu bilinen mahallelerden biri ise Tekir Mahallesi oldu. Tekir’de vatandaşların ormanlık alana yapılacağını iddia ettiği konutlar için binden fazla ağaç kesileceği belirtildi. Mahallede yaşayanlar bölgenin geleceğinden korktuğunu belirterek şu sözlere yer verdiler: “Şu an mahallemizde TOKİ binalarının bir kısmı ormanlık alanlar kesilerek yapılacak. Şu anda bu alana damga vurulmuş durumda ve yarın ağaç kesimine başlanacağı söylendi. Buradaki ağaçlar ardıç ağacı olup yetişmesi yıllar sürmekte. Mahalle halkı olarak bu duruma karşıyız ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burası harici başka bölgeye de TOKİ yapılacak ve orman değil ve aynı zamanda yeterince büyüklüğe sahip fakat ısrarla ormanlık alanın tahribatı söz konusu. Sesimizi duyurmak ve buna engel olmak istiyoruz. Binden fazla ağaç kesilecek. Aynı zamanda burası kayalık bir alan olduğu için konut yapımında dinamit kullanılacak olup çevredeki az hasarlı/hasarsız evlere de zarar verecektir sesimizi duyurmak istiyoruz.”

Kahramanmaraş TEMA Vakfı İl Müdürlüğü ile de görüştüklerini ancak hiçbir dönüş sağlanmadığını iddia eden vatandaşlar, konu hakkında dava açtıklarını fakat dava sonuçlanmadan kesime başlanacağını dile getirdiler. Bölgenin doğal güzelliklerinin bozulacağı ve ağaçlar için endişelenen mahalleli, sorunlarına çözüm aramaya devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.