Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta Tez Skandalı: Başkasına Yazdırmadım Demişti, Danışmanın Şikâyet Dilekçesi Ortaya Çıktı!

KAHRAMANMARAŞ

Geçtiğimiz günlerde Kahraman TV’nin gündeme getirdiği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde meydana gelen Yüksek Lisans tez skandalında yeni belgeler ve dilekçeler ortaya çıktı.

Kahraman TV Haber Merkezi’ne gelen bir şikâyet üzerine gündeme gelen olayda, o tarihlerde Yüksek Lisans Öğrencisi M. E.’nin Yüksek Lisansını başka birine yazdırdığını tespit eden Danışman Hocası Doç. Dr. E.A.’nın Tarih Bölümüne yazdığı şikâyet dilekçeleri ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak Üniversiteden hala bir açıklama gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

18.01.2021 Tarihli ilk dilekçesinde tezin bilimsel etik kurallara aykırı olduğunu vurgulayan, Doç. Dr. E.A. açıklamasında: “Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğrencisi M. E. benim danışmanlığı da bulunmakta ve yüksek lisans tezi olarak Hasan Raşit Tankut’un Hayatı ve Faaliyetleri adlı tez çalışmasını yapmaktadır.

“MAİLLERDE YAZIŞMALAR MECVUT”

Adı geçen öğrenci bilimsel etik kurallarına aykırı hareket ederek, tez konusu ile ilgili çeşitli dokümanları danışman hocası olarak tez ile ilgili başta arşiv belgeleri olmak üzere şahsıma ait bütün dokümanlar da dahil olmak üzere, tezi hazırlatmak üzere başka bir kişiye mail yolu ile gönderdiği tespit edilmiştir. Ayrıca tezin hazırlanması ile ilgili bir çok yazışma başka maillerde de yer almıştır.

“ÖDEME DEKONTLARI BULUNUYOR”

Bunun yanı sıra tezin hazırlanması karşılığında yapılan bazı ödeme dekontları da bu dokümanlar arasında yer almıştır. Bu itibarla danışmanlığını yaptığım M.E. Adlı öğrencinin tezi bilimsel etik kurallara aykırı olduğundan kabul edilemez. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederim.” ifadelerine yer verdi.

Danışman Doç.Dr. E.A. 03.08.2021 tarihindeki tez ile ilgili olan şikayet dilekçesinde ise: "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim dalında Yüksek Lisans Öğrencisi M. E. benim danışmanlığımda bulunmakta ve Yüksek Lisans Tezi olarak HASAN REŞİT TANKUT’UN HAYATI VE FAALİYETLERİ (1891-1980) adlı tez çalışması yapmakta iken adı geçen öğrenci bilimsel etik kurallara aykırı hareket ederek tezi hazırlatmak üzere başka bir kişiye yani M. A.'ya gönderdiği tespit edilmiştir. Bunun en açık delili ekte sunduğumuz banka dekontudur. (M. E.'nin Tez Ödemesi Gönderen: B. H. M. İNŞ.SAN.VE Tİ C.LTD .ŞTİ. ,Alıcı: M. A.) Bütün bu belgeler daha önceki dilekçe ekinde sunulmuştur.

"AKLANMAYA ÇALIŞILDI"

Adı geçen öğrenci ile ilgili başlatılan Disiplin Soruşturması için Tarih Bölümünden Prof.Dr. F. S. görevlendirilmiştir. Bu arada öğrencinin danışmanlığı benden alınmış ve Doç.Dr. M.E.Ç.’ye verilmiştir. Soruşturma neticesinde yapılan fiilin, Yüksek Öğretim kanununda yeri olmadığı şeklinde ifade kullanarak öğrenci aklanmaya çalışılmıştır.

"KANUN MADDESİNİ YANLIŞ YORUMLADI"

Soruşturmayı yürüten Prof.Dr. F.S., KSÜ Hukuk Müşavir vekili Av. M. N.’nin açıklamalarını dikkate almadığı gibi 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddesini görmemiş yada yanlış yorumlamıştır. Bu itibarla daha önce sunulan belgeler göz önüne alındığında bu tezin kabul edilmesi, savunulması bilimsel etik kurallara aykırı olduğundan kabul edilemez. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederim." ifadelerini kullandı.

İŞTE O ŞİKAYET DİLEKÇELERİ:


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.