Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta Orta Hasarlı Binalar İçin Eylem Yapıldı!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları platformu, eylem gerçekleştirdi.

6 Şubat asrın felaketinin ardından birçok vatandaş barınma problemiyle karşı karşıya kaldı. Binaları az hasarlı olanlar evlerine yerleşti, ağır hasarlı olanlar ise TOKİ için beklemeye geçti. İki gruba da dahil olmayan orta hasarlı bina malikleri “ orta hasarlı bina mağdurları” adlı bir platform kurdu. Binlerce katılımcının olduğu platformun üyeleri bugün seslerini duyurmak için eylem gerçekleştirdi.

“Umut Verici ve Çözüm Yolu Gösterici Çalışma Yapılmadı”

Orta hasarlı bina sahipleri tarafından yapılan basın açıklamasında şu sözlere yer verildi:

“Bizler, orta hasarlı diye tabir edilen binaların ve mikro bölgelendirme gerekçesiyle imara kapatılan alanda bulunan binaların mağdurlarıyız. Bilinmesini isteriz ki depremlerin üzerinden 9 aylık bir süre geçmesine rağmen şehirde hala belirsizliğini koruyan orta hasarlı binaların akıbeti ve mikro bölgelendirme diye tabir edilen imara kapatılan alanlara ilgili umut verici ve çözüm yolu gösterici hiçbir açıklama ile birlikte çalışma dahi yapılmamıştır”

“Bir Çekiçle Verilen Hasar Raporlarını Kabul Etmiyoruz!”

Verilen hasar tespit rapolarının gerçeği temsil etmediğini ifade eden malikler, yetkililerden orta hasarlı binaların tekrar gündeme gelmesini ve raporların gözden geçirilmesini istedi. Geçici yerleşme için kira fiyatlarından da şikayetçi olan vatandaşlar, “Şehirde kira fiyatları almış başını gitmiştir. Kurumlarca, düzensiz ve bilimden uzak bir şekilde karot örneği dahi alınmadan, sadece bir çekiçle duvara ve kolona vurulmak suretiyle ses dinleyerek evlere orta hasarlı raporu verilmiştir. Akabinde ev sahiplerinin binalarına yaptırdığı performans analizlerinde bu binaların hafif hasarlı olduğu görülmüştür. Bizler sadece bir çekiçle verilen bu hasar raporlarını kabul etmemekle birlikte bilimsel şekilde yeniden hasar denetlemesi yapılmasını talep etmekteyiz” sözlerine yer verdiler.

Basın açıklaması sonunda mağdur vatandaşlar, seslerini yetkililerin duymasını talep ederek, “bir an önce uygun olmayan alan saçmalığına son verilmesini istiyoruz” diyerek sözlerine son verdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.