Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta “Kırmızı Altın” İhracatı Başlıyor

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş için bir ilke imza atıldı. Hasat edilen domatesler kurutulup ihracata hazır hale getirildi ve önemli isimlerin katılımlarıyla “Hasat Edilen Domatesin Kurutulup İhracata Hazır Hale Getirilmesi Programı” düzenlendi.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi ülke ekonomisine katkı sağlamak için, Kahramanmaraş adına bir ilke imza attı. Türkoğlu’nda bu yıl hasat edilen domatesler kurutularak ihracata hazır hale getirildi. Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün katılımlarıyla “Hasat Edilen Domatesin Kurutulup İhracata Hazır Hale Getirilmesi Programı” düzenlendi.

Programda açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi, “Bu üretim alanının genişletilmesi ve buna da destek verilmesi hususu önem arz etmektedir. Tabi ki temennimiz daha ileri katma değerli ürünler haline dönüştürülmesi gerektiğine ehemmiyet vermemiz gerekir. Bunun üretimi buradaysa, kurutma işlemleri burada gerçekleştiriliyor ise inşallah ilerleyen zamanlarda ihracatını da yapan il olmamız gerekir” dedi.

Kahramanmaraş’ta 100 Bin Tonluk Domates Üretimi Gerçekleşiyor

Tarımın Savunma Sanayiinden daha fazla ulusal güvenlik açısından stratejik ve vazgeçilmez bir sektör olduğuna değinen Kirişçi, Kahramanmaraş’ta 19 bin dekarlık alanda domates yetiştirildiğine ve toplamda 100 bin tonluk domates üretimi olduğuna işaret etti.

Hasat programında konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş: “ Türkiye’de Türkoğlu örnek projelere imza atıyor. Daha önceki yıllarda yaklaşık Bin 200 dönüm serası olan bir Türkoğlu, 3 Bin dönümlük alanda çilek yetiştiren Çakıroğlu Kaledibi’nin Türkiye’nin aroması en yüksek çilekleri, bugün de Türk insanının mutfağının olmazsa olmaz baş sebzesi olan domates diyarındayız. Buna “Kırmızı Altın” diyoruz. Burada yaptığımız; domatesin katma değerini yükseltip dünyanın 30 ülkesine ve Amerika’ya ihracatını sağlamak” sözlerine yer verdi.

Hasat edilen domateslerin kurutulması ve ihracata hazır hale getirilmesinin, ülke ekonomisine ve tarım sektörüne yılda 1 Milyon 200 Bin Dolarlık katkısı olması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.