Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta İSKUR Grup Ülke Enerjisine Katkı Sağlıyor

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın önde gelen tekstil firmalarından olan İSKUR Grup, tekstil dışında farklı dallarda da üretim ve hizmet sunmakta. İSKUR Grup Enerji ise bu dallar arasında.

Kahramanmaraş’ın önde gelen tekstil firmalarından olan İSKUR Grup, enerji üretimi ile hem Kahramanmaraş hem de Türkiye enerji üretimine katkı sağlıyor. İSKUR Grup’un enerji üretimi Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Hidroelektrik Santrali ve Kojenerasyon Doğalgaz Elektrik Üretimi olmak üzere dörde ayrılıyor.

GÜNEŞ ENERJİSİ

İSKUR Grup’un özellikle Türk ekonomisi için önemli anlamlar taşıyan yenilenebilir enerji yatırımlarından biri olan Güneş enerji sistemleri Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Güneş Enerjisi üretim sistemi, hem çatı kaldırma hem de arazi tipi sisteminin bir arada uygulandığı 72 hücreli, 300 W gücündeki 3.339 panelden oluşmakta olup 1 MWp (1.001,7 kWp) kapasitelidir ve yılda 1,64 GWh elektrik üretmektedir. İSKUR Grup’un Güneş enerjisi panelleri Kahramanmaraş ve Diyarbakır lokasyonlarında olmak üzere hızla ve istikrarlı bir şekilde ülke ekonomisine artı değer katmaya devam etmektedir.

RÜZGAR ENERJİSİ

Çevre ve toplum değerlerini dikkate alarak sürdürülebilir bir dünya için enerjinin her dalında, faaliyet gösteren İSKUR, Grup enerji sektöründe Rüzgar Enerjisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yapımı 2014 yılında başlanan 24 MW gücüne sahip Rüzgar Enerji Santrali, Danimarka menşeili Nordex N117 marka/model 11 adet Rüzgar gülü ünitesinden oluşmakta olup yıllık 70.000.000 kWh üretim kapasitesine sahip bir tesis olarak faaliyet göstermektedir.

HİDROELEKTRİK SANTRALİ

Enerji sektöründe öncü kuruluşlar arasında yer alan İSKUR Grup enerji üretimine yaptığı yatırımları ile de ülke ekonomisine katkı sağlamayı devam ediyor.

Enerji yatırım politikası içerisinde daima ‘’ Doğaya ve Çevreye Saygı, İnsana Saygıdır’’ ilkesini göz önünde bulunduran İSKUR Grup, Adıyaman ve Kahramanmaraş bölgesinde 550 bini aşkın aboneye elektrik dağıtımını gerçekleştiren AKEDAŞ A.Ş’nin de ortakları arasında yer alan İSKUR Grup elektrik üretiminde kendi enerji ihtiyacını karşılayabilecek bir güç odağı olmuştur. İlk HES projesini 2000 yılında 5 MW gücüne sahip ‘’Süleymanlı HES’’ adı altında gerçekleştirmiş olup santral faaliyetini devam ettirmektedir. Grup; iştirakte olduğu enerji şirketlerinin HES projeleri ile günümüzde toplam 80,04 MW gücünde bir enerji üretimine sahip hale gelmiştir.

KOJENERASYON DOĞALGAZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

Türkiye’nin elektrik üretiminde kullandığı kaynaklar arasında en yüksek paya sahip doğalgazın doğru kullanımı ile İSKUR Enerji yatırımlarından bir yenisini daha faaliyete alarak ülke hedeflerine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmekte. 8.6 MW kurulu güce sahip olan sistem 2016 yılında ilave yatırım yapılarak 12.9 MW güce arttırılmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.