Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta Doların Düşüşü 2. El Emlak Piyasasını İkiye Böldü

KAHRAMANMARAŞ

Döviz düşünce 2. El emlak piyasası ikiye bölündü. Kimi evini satıştan çekerken bazıları da biraz indirime gitti. İşte Kahramanmaraş’ta 2. El emlak piyasasında son durum.

Döviz düşünce 2. El emlak piyasası ikiye bölündü. Kimi evini satıştan çekerken bazıları da biraz indirime gitti. İşte Kahramanmaraş’ta 2. El emlak piyasasında son durum. Dövizin düşüşü sonrası 2. El emlak piyasası hakkında konuşan Panaroma Gayrimenkul Yöneticisi Elmas Apaydın; “Şuan için 2. El emlak piyasası ikiye bölünmüş durumda. Bazı daire sahipleri döviz kurundaki artıştan dolayı dairelerini geri çekerken bazıları da yüzde 10-15’lik indirime geçtiler.”

TALEP ÇOK, SATILIK DAİRE YOK

“Satılık dairelere talep çok fakat daire yok. O yüzden baya sıkıntı çekiyoruz. Şuanda 2+1 daireler 450-550 bin bantlarında gidiyor. Gerçekten oturulabilecek 5-10 yıllık 3+1 daireler ise 650-700 bin bantlarını buldu.”

KONUT FİYATLARINDA AZALMA OLACAK MI?

“Ben bir azalma olacağını düşünmüyorum. Birçok taşeron ve sıfır dairelerde özellikle müteahhitler toplu ürün aldıkları için yüzde 10-15’lik bir indirime gidildi. Bu artışların devam edeceğini düşünüyorum. Ö yüzden şuan ellerinde altını ve doları varsa gerçekten yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.