Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta Dekanın Yeğeninin Usulsüz Tezi Kabul Edildi İddiası

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarih Bölümü’nde Yüksek Lisans bitiren M.E.’nin, Yüksek Lisans Tezini başka birine yazdırdığı, bu şekilde mezun olduğu iddia edildi. M.E.’nin, KSÜ Eski Dekanı Prof. Dr. Mahit Güneş’in yeğeni olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarih Bölümü’nde Yüksek Lisans bitiren M.E.’nin, Yüksek Lisans Tezini Ankara’dan birine yazdırdığı ortaya çıktı. M.E.’nin KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mahit Güneş’in yeğeni olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yapan M.E. Yüksek Lisans Tezini M.A. isimli bir şahsa yaptırdığı, tez için gönderilen paranın dekontları ile ortaya çıktı.

“TEZ ETİK KURALLARA AYKIRI”

Yüksek Lisans öğrencisi M.E.‘nin danışman hocası 18.01.2021 tarihinde konuyla ilgili, Tarih Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na tezin kabul edilmemesi gerektiğini, kabul görmesi takdirde bunun etik kurallara aykırı olduğunu anlattığı bir dilekçe yazdığı öğrenildi. Öğrenci M. E.’nin Bilimsel Etik Kurallara aykırı hareketini tespit edilmesinin ardından konu ile ilgili disiplin soruşturması açıldı.

“OLUR ALAMADI, DANIŞMAN HOCAYI DEĞİŞTİRDİ”

Yapılan soruşturmayı yürüten, Prof. Dr. F.S.’nin, KSÜ Hukuk Müşavir Vekilinin açıklamalarını dikkate almadığı ve açılan disiplin soruşturması sürecinde öğrenci M.E.’nin, danışman hocasının değiştirilmesi ile aklanmaya çalışıldığı gelen iddialar arasında yer aldı.

Yaşanan bu olayların ardından, Yüksek Lisans Öğrencisi M.E.’nin Tezinin başkası tarafından yazıldığı halde kabul edilmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

İddiaların odağındaki M.E. konuyla ilgili olarak tezin başkası tarafından yazdırılmadığını ve iddiaları kabul etmediğini dile getirdi.

“TEZİ BAŞKASINA YAZDIRMADIM”

M.E. Kahraman TV’ye yaptığı açıklamada: “Tezi başkasına yazdırmadım. Açılan soruşturmada haksız olduğum ortaya çıksaydı, Dulkadiroğlu Belediyesi tezimle ilgili olan kitabım Hasan Reşit Tankut’un Hayatı ve Faaliyetleri ’nin basılmasına izin vermezdi. Danışman konusunda gelince, danışman hocamı değiştirme hakkımı kullandım, Sağ olsun Doç. Dr. Edip Çelik hoca beni öğrencisi olarak kabul etti. Bu iddiaları kabul etmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Antiakgezen 2 Yıl Önce

Dünyanın en kalitesiz eğitimcilerinin olduğu üniversiteye yakışır .

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.