Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta bin kınalı keklik doğaya salındı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden temin edilen bin kınalı kekliğin doğaya salınması dron ile görüntülendi.

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden temin edilen bin kınalı kekliğin doğaya salınması dron ile görüntülendi.

TAKVİYE YAPILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün başlattığı 2022 yılı 'Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı' sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Elbistan'daki keklik salımı programının ardından bu kez de Nurhak Dağlarına bin kınalı keklik takviyesi yapıldı. Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Tesisinde yetiştirilen kınalı kekliklerden bini, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, DKMP Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ve Elbistan Şefliği ekipleri tarafından Nurhak Devlet Avlağı'nda doğaya salındı.

SÜREKLİ DENETİM ALTINDA TUTULACAKLAR

Doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yere sahip olan kınalı kekikler, içinde tutuldukları kafeslerin açılmasıyla birlikte yeni yaşam alanlarına doğru kanat çırptı. Bin kınalı kekliğin bırakıldığı bölgenin de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Elbistan Şefliği ekiplerince sürekli denetim altında tutulacağı belirtildi. Çörtük, Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Tabiat Parkında süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya kınalı keklik salımı gerçekleştirdi. Keklik salımınım ardından değerlendirmede bulunan Çörtük, doğal dengeyi muhafaza etmek, doğal çeşitliliği, biyolojik çeşitliliği korumak amacıyla çaba gösterdiklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.