Kahraman TV

KAHRAMANMARAŞ’TA AĞIR HASARLI OLAN EV KARIŞTIRILARAK AZ HASARA ÇEVRİLDİ

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde ayrı parselde bulunan iki evin biri ağır diğeri az hasarlıyken aynı parsel içerisinde sayıldı ağır hasarlı olan ev az hasara çevirildi.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Peynirdere mahallesinde deprem sonrası ağır hasar alan evde büyük bir karışıklık yaşandı ve az hasara çevrildi. Aynı arsada ancak farklı parsellerde bulunan ve ayrı tapulara sahip olan iki ayrı evden birine az ,diğerine ağır hasarlı olarak rapor düzenlendi. Az hasarlıya yapılan itiraz sonucu, ağır hasarlı olan ev karıştırılarak az hasarlı olarak kayıtlara geçirildi.

Ev sahibi Hakan Katurman: “iki ayrı ev için tek rapor hazırlandı. Ben de bunun üzerine babama ait olan az hasarlı eve tekrar bakılmasını istedim. Bunun sonucunda kontrole gelen teknisyen evleri karıştırarak benim ağır hasarlı olan evimi az hasara çevirdi” dedi. Katurman, yapılan yanlışlığı inceleme yapan teknisyene bildirdiğini ve düzelteceğini söylediğini belirtti. Sistemde düzelmeyen raporun ardından Katurman: “ Çevre ve Şehirciliğe hatanın düzeltilmesi için itiraz başvurusu yapmaya gittim, ama görevli memur ikinci kez itiraz yapamayacağımı söyledi” dedi. Ağır hasarlı evinin bir an önce yıkılmasını isteyen Katurman, yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini ve mağduriyetinin giderilmesini yetkililerden talep etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.