Kahraman TV

Kahramanmaraş’ta 75 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Binanın Altı Göle Döndü!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depreminin 10’uncu saniyesinde yerle bir olan ve 75 kişinin yaşamını yitirdiği Badı Saba Konutları’nın temel kaldırma çalışmasında binanın altından resmen göl çıktı.

Asrın Felaketi 6 Şubat Depreminde, Kahramanmaraş’ta “depreme dayanıklı” diye satışa çıkan Badı Saba Konutları'nın gerçekleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden gelen bilirkişi raporunda “binanın yapımında kusur yoktur” denilmişti. Badı Saba Konutları’nın yıkımının ardından, henüz vatandaşlar enkaz altındayken su çıkması ses getirmiş ve bilirkişi raporu tepkilere neden olmuştu. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken aynı görüntü tekrar gündeme geldi. Binanın temel kaldırma çalışması esnasında zemin tekrar göle döndü.

“Adaletimizi Kendimiz Arıyoruz”

Badı Saba Konutları’nda 3 evladını yitiren Nuri Gülçin, bilirkişi raporuna tepki gösterdi ve “Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki hocalar neye dayanarak bu raporu veriyorlar onu bilmiyorum. Bunun arkasında kimler var onu da bilmiyorum. Benim kafamda milyon tane soru işareti var. Ben artık kime güveneceğim onu da bilmiyorum…” dedi. Araştırmacı Gazeteci Hasan Çiftçioğlu’nun binanın altında yer alan suyun şebeke suyu olduğu iddialarını sorması üzerine Gülçin, “şebeke suyu var diyorlar o da büyük bir yalan bunu savcımızla da görüştük. Savcımız Devlet Su İşleri’ne ve belediyeye yazı yazdı. Savcı, burada herhangi bir içme suyunuz veya kanalınız var mı? Diye yazı yazdı ve onlardan “ret” cevabı geldi. Yani bunun altında resmi olarak bir kuyu olmadığı, bir içme suyu olmadığı kanıtlandı ama biz derdimizi anlatamıyoruz. Devletin yapması gereken, araması gereken adaleti biz acımızı yaşayamadan kendimiz aramaya çalışıyoruz” dedi.

“Buraya İnsan Düşse Boğulur!”

Binanın yıkım çalışmalarını günbegün yakından takip eden Nuri Gülçin, "binanın altından çıkan suda insan düşse boğulur" dedi. Gülçin, yaşadıkları acı güne değinerek, “biz depremde burada vefat eden komşularımızı ararken, yakınlarımızı ararken, suda boğulmasınlar diye biz kepçeyle buraya kanal açtırdık. Biz derdimizi kime anlatacağız, burası muz cumhuriyeti değilse bu adalet sağlanmalı!” sözlerine yer verdi.

Binadan daire satın alırken Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın kendisine binanın depreme dayanıklılığı hakkında kefil olduğunu belirten Gülçin, adalet istediklerini söyleyerek “bütün hakkımız adaleti sağlayamayanlara haramdır!” dedi.

Yorumlar (2)

Mehmet 4 Ay Önce

Binanın Zemin etüdü yapılmış mi gerçekten yoksa kağıt üzerinde mi etud yapılmadan imza atilmis

Cenner 3 Ay Önce

Temeli attıldiğı günden beri oradan sular çıkıyordu.yazin sıcağında bile göl olurdu. Suçlu hepside mutayitte mühendislerde belediye başkanı suçlu.cezaldirilsin hepsi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.