Kahraman TV

Kahramanmaraşlıların Kabusuydu: Büyükşehir Harekete Geçti

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta son zamanlarda sıkça görülen siyah böcekler için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. 110 personel 54 araçla ilaçlama yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden şehir genelinde ve komşu illerde popülasyonları artan siyah böceklere (Kınkanatlılar/Coleoptera) ilişkin açıklama yapıldı.

HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ZARARI YOK!

Yapılan açıklamada, “Halk arasında siyah böcek olarak adlandırılan Kınkanatlılar Coleoptera takımına ait canlılara iklimin değişkenlik göstermesi, havaların aniden ısınması ve doğal floranın zenginliği gibi nedenlere bağlı olarak üremektedir. İlgili tür, şehrimizde olduğu gibi Adıyaman, Gaziantep ve Malatya gibi birçok ilde görülmekte ve yaz aylarında popülâsyonlarında artış gözlemlenmektedir. Halk sağlığı açısından herhangi bir tehdit oluşturmayan böcek popülâsyonunun kontrolü 54 araç ve 110 personelle birlikte gerçekleştirilmektedir.

İLAÇLAMA YAPILIYOR

Koordineli bir şekilde, gündüz rezidüel akşam ise uçkun mücadelesi veren ilaçlama ekiplerimiz vatandaşlarımıza rahatsızlık veren böcek türlerine karşı 7/24 seferber olmaktadır. Vatandaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

"PİSKOLOJİK RAHATSIZLIK VERİYOR"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Şehir genelinde bulunan ve sivrisinek üreme alanları olan foseptik çukur, kanalizasyon, dere kenarları, süs ve sulama havuzları, her türlü durgun sular ile karasinek gibi vektörlerin çoğalma alanları olan hayvansal üretim yapılan bölgeler, hayvan gübrelikleri, organik çöp atıkları ve konteynerleri bulunduğu yerlerde yoğun olarak görülen bu canlılarla kültürel, fiziksel ve biyolojik olarak mücadele ediyoruz. Ayrıca larva ve erginlere yönelik de tamamı Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı doğa dostu ve çevreci biyosidal ürünler kullanarak müdahale ediyoruz. Vatandaşlara psikolojik rahatsızlık veren bu canlılara karşı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri tüm iletişim kanallarını 7/24 saat seferber ederek, vatandaşlardan gelen başvuruları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturup mağduriyet yaşanmaması için gayret ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.