Kahraman TV

Kahramanmaraşlılar Dikkat: Dolandırıcılar İş Başında

KAHRAMANMARAŞ

Aile ve Sosyal Bakanlığı'nın 1100 lira 'Pandemi Sosyal Destek' ödeme kararı dolandırıcıları harekete geçirdi. Vatandaşların telefonuna gelen mesajlarda ramazana özel destek ödemesi vaadiyle vatandaşlar kandırılıyor.

Tam kapanma döneminin başlamasıyla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi haneye, hane başı "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" ile 1100 TL tutarında nakdi destek sağlayacağız." açıklamasında bulunmuştu

Bu açıklama ile birlikte sosyal yardım parası hakkında vatandaşlar sorgulamalar yaparken, dolandırıcılar da bu durumu fırsata çevirdi.

Dolandırıcıların yaptığı yeni oyunda, telefonlara gelen kısa mesajda 'Ramazana özel 1100tl destek' ödemeleri yapıldığı bilgisine yer veriliyor.

Telefon numarasının da açıkça verildiği mesajda, vatandaşlara başvuru yapması için yolladıkları linke tıklanması isteniyor.

Kahraman TV ekibi olarak, sizlere böyle bir mesaj gelmesi durumunda dikkatli olmanızı uyararak, dolandırıcılara prim vermemeniz konusunda önemle belirtiyoruz.

SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Pandemi sosyal destek ödemeleri başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar için E-Devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve şifre girişi ile başvuru yapılıyor.

1100 TL pandemi başvurusu, yine e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edilebilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.