Kahraman TV

Kahramanmaraşlı Vali, İçişleri Bakanlığı Emrine Görevlendirildi

KAHRAMANMARAŞ

Uşak’ın Kahramanmaraşlı Valisi Funda Kocabıyık, İçişleri Bakanlığınca görevden alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın geçici görevlendirme ile İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildiği duyuruldu.

Eşinin attığı Tweetler gündem olan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, geçici görevlendirme ile İçişleri Bakanlığı emrine alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada: "Uşak Valisi Funda Kocabıyık, geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

K.MARAŞLI FUNDA KOCABIYIK NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'nda çıkan mahkumiyet ve tutuklama kararları ile 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde partisinin takındığı tutumu eleştirmişti. Hüseyin Kocabıyık açıklamasında: "Tüm hayatımızda CHP'nin 1946'da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019'da İstanbul'da bir benzerini biz yaptık. "Hayatımız boyunca Menderes'i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar." demişti.

Hakim ve savcıların hukuk dışı kararları ile kutsal değerleri savunulamaz hale getirdiğini, karar verenlerin mazide başarılan her şeyi yıktığını, bu yıkıma dur diyecek otoriteden imdat istendiğini söylemişti.

FUNDA KOCABIYIK KİMDİR?

1972 yılında dünyaya gelen Funda Kocabıyık, 1994 yılında Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik hayatına felsefe öğretmeni olarak başlamıştır.

Daha sonrada Ankara’da öğretmenliğini sürdüren Funda Kocabıyık, MEB’te müfettiş yardımcılığına yükselmiştir.

14 Şubat 2011’de MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü olarak atanan Funda Kocabıyık, 13 Ocak 2016 yılında ise Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olmuştur.

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 2018/202 sayılı Kararnamesi ile Uşak Valisi olarak atandı. Vali Funda Kocabıyık, evli ve iki çocuk annesi olup İngilizce bilmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.