Kahraman TV

Kahramanmaraşlı Ünlü Yazara Veda: Cumhurbaşkanı Erdoğan Katıldı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraşlı Şair ve Yazar, Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi Rasim Özdenören toprağa verildi. İstanbul'da kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk öykücülüğünün önde gelen isimlerinden ve Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi usta edebiyatçı Rasim Özdenören'i son yolculuğuna uğurladı.

Erdoğan, Özdenören için Eyüp Sultan Camii'nde ikindi namazından sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Özdenören'in tabutuna omuz verdi. Özdenören'in cenazesi Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"MEDENİYETİMİZİN İNŞASINDA AYRI BİR KONUMU VE YERİ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde şöyle konuştu:

Önce şu anda sandukada Hakk'a uğurlamakta olduğumuz Rasim Özdenören abimizle ilgili tezkiye konusunda zaten Diyanet İşleri Başkanım gereğini yaptı. Bizler gerek köşe yazılarıyla, gerek tüm eserleriyle yakın dostluğumuzda gerçekten Rasim abimiz az önce hocamın da ifade ettiği gibi yedi güzel adamın sonuncusuydu. Şimdi hep birlikte Rasim ağabeyimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabbim bizleri sevgili habibinin livaül hamd sancağı altında haşrü cem eylesin. Ve tüm ailesi, tüm onun izleyenleri, okurları hep birlikte tezkiyemizi yaptığımız gibi inşallah Rasim ağabeyimizin ebedi alemde birlikte olmak, onun eserleriyle onu yaşamak bizler için çok daha farklı olacak. Bizlere ayrı bir güç katacaktır. Buna inanıyoruz.

"MEDENİYETİMİZİN İNŞASINDA AYRI BİR YERİ VARDI"

Çok çok farklı bir insan adeta medeniyetimizin inşasında ayrı bir konumu, ayrı bir yeri olan insan böyle bir abimizi, böyle bir büyüğümüzü bugün hep birlikte maşallah Hakk'a uğurluyoruz. Sizlerin buradaki tezkiyesi zaten onun için her şeyi ifade ediyor. Çok fazla söze hacet yok ve Halidi İbni Eba Eyyüb El-Ensari Hazretlerine komşu böyle bir mekanda da inşallah kendisiyle çok daha fazla bir arada olacağız. Rabb'im yar, yardımcımız olsun. Hep birlikte. Ruhi için birer Fatiha okuyalım"

Cenaze törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ankara Valisi Vasip Şahin, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.