Kahraman TV

Kahramanmaraşlı Hatice Gökçeli’nin seslendirdiği klip rekora koşuyor!

KAHRAMANMARAŞ

Büyük taarruzun 100’üncü yılı münasebetiyle Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan ve Kahramanmaraş’ın önemli bir değeri olan Hatice Gökçeli tarafından seslendirilen klip, izlenme rekoruna koşuyor.

Büyük taarruzun 100’üncü yılı münasebetiyle Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan ve Kahramanmaraş’ın önemli bir değeri olan Hatice Gökçeli tarafından seslendirilen klip, izlenme rekoruna koşuyor.

ÖZEL HABER: İRFAN APAYDIN / KAHRAMANTV

Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan Büyük Taarruz klibine Kahramanmaraşlı sanatçı Hatice Gökçeli damga vurdu.

KAHRAMANMARAŞLI HATİCE GÖKÇELİ DAMGASI

Afyonkarahisar Valiliği, yaklaşan Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümü nedeniyle 45 saniyelik bir video-klip hazırladı. Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan ve duygu yüklü sahnelerle dolu olan Büyük Taarruz görüntüleri, izleyiciden tam not aldı. Klibin seslendirmesi ise Kahramanmaraş’ın önemli sanatçılarından olan Hatice Gökçeli tarafından yapıldı. İçli sesiyle ‘Karahisar Kalesi’ türküsünü okuyan Gökçeli, görüntülere bir başka anlam kattı.

BÜYÜK TAARRUZ 100 YAŞINDA…

26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da başlayıp 9 Eylül 1922'de İzmir'de sonuçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi sırasında Türk milletinin ortaya koyduğu ve “Kocatepe Ruhu” olarak tanımlanabilecek mücadele azmi ve fedakarlığı buna önemli bir örnek teşkil ediyor. Büyük Taarruz, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Yunan kuvvetlerine karşı başlattığı genel saldırıdır. Bakanlar Kurulu, taarruz kararını almış ve 14 Ağustos 1922 tarihinde kolordular taarruz için yürüyüşe geçmiş, 26 Ağustos'ta saldırı başlamış, 9 Eylül'de Türk Ordusu İzmir'e girmiş ve 18 Eylül'de de Yunan Ordusu'nun Anadolu'yu tamamen terk etmesiyle savaş sona ermiştir. Şanlı Türk Tarihi’nin önemli savaşlarından birisi olan Büyük Taarruz, yine şanlı Türk Tarihi’nin altın sayfalarında hak ettiği yeri almıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.