Kahraman TV

Kahramanmaraşlı Genç Hekim Uyardı: "9 yaşına kadar aile denetiminde olmalı"

KAHRAMANMARAŞ

MEGA Denk Klinik sahibi Diş Hekimi Merve Güzelbulut Sürmelioğlu, ailelere çocukların diş temizliği hakkında bilgiler verdi.

Diş Hekimi Merve Güzelbulut Sürmelioğlu konuşmasında; 

"Kliniğimizde nasıl bir yetişkin hastaya tüm tedavileri yapabiliyorsak hastalarımıza da aynı şekilde tüm tedavileri yapabiliyoruz. Sadece tek bir kriterimiz var biliyorsunuz ki çocuk süt dişlerinin altında sürmeye bekleyen daimi dişler var çocuklarda yaptığımız filmlerde ağız içi muayene ile birlikte değerlendirip alttaki daimi dişi korumaya yönelik ve süt dişi ağızda tutmaya yönelik işlem yapıyoruz. Ailelerimiz ilk başta en çok istediğimiz şey temizlik konusunda çocuğa yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

"ERKEN YAŞTA DİŞ ÇÜRÜĞÜ İLE KARŞILAŞIYORUZ"

Özellikle aileleri uyaran Merve Güzelbulut Sürmelioğlu şöyle devam etti: "Özellikle 4-5 yaşa kadar çocuğun ağız temizliğini yapmaları gerekiyor. Sonrasında da en az 9 yaşa kadar ailenin gözetiminde ağız temizliğinin yapılması gerekiyor. Yani biz bir ağrı oluşmadan önce ailelerimizin düzenli kontrol yaptırmasını istiyoruz. Ağız bakımının nasıl olması gerektiğini anlatıyoruz. Genelde erken yaşta diş çürüğü ile karşılaşıyoruz. Buna en büyük sebebi çocukların paketli gıdaya olan düşkünlükleri.
Burada çocuk oyun alanımız var. Hem diş tedavisi için gelen çocuk hastalarımızın tedaviden önce oyun oynayıp onlarla tanışma gibi alan sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.