Kahraman TV

Kahramanmaraş’ın Tekstil Devinden Enerjiye Büyük Katkı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Tekstil Devi İSKUR, Enerji üretimine yaptığı yatırımları ile ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Enerji yatırım politikası içerisinde,‘’Doğaya ve Çevreye Saygı, İnsana Saygıdır’’ ilkesini göz önünde bulundurarak yatırımlar yapan İSKUR Group, bu alanda Kahramanmaraş’ın istihdamına da katkıda bulunuyor. 

“ÜRETİMDE KENDİ İHTİYACINI KARŞILIYOR”

Adıyaman ve Kahramanmaraş bölgesinde 550 bini aşkın aboneye elektrik dağıtımını gerçekleştiren AKEDAŞ A.Ş’nin de ortakları arasında yer alan İSKUR Group, elektrik üretiminde kendi enerji ihtiyacını karşılayabilecek bir güç odağı haline geldi.

“2000 YILINDA HES PROJESİ İLE START VERİLDİ”

İlk HES projesini 2000 yılında 5 MW gücüne sahip ‘’Süleymanlı HES’’ adı altında gerçekleştirdi ve santral faaliyetini devam ettirdi.

İSKUR, iştirakte olduğu enerji şirketlerinin HES projeleri ile günümüzde toplam 80,04 MW gücünde bir enerji üretimine sahip hale geldi.

“İSKUR ENERJİDE DE ÖNCÜ” 

Kahramanmaraş’ta kurulduğu günden bu yana yatırımlarına hız kesmeden devam eden ve kendi öz sermayesi ile atılımlar gerçekleştiren İSKUR; Hidroelekrik Santrali, Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Elektrik Dağıtım, Kojenerasyon

Doğalgaz Elektrik Üretimi olmak üzere toplamda 5 alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

“YILLIK 70 MİLYON kWh ÜRETİM”

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yapımı 2014 yılında başlanan 24 MW gücüne sahip Rüzgar Enerji Santrali, yıllık 70.000.000 kWh üretim kapasitesine sahip bir tesis olarak üretime hız kesmeden devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.