Kahraman TV

Kahramanmaraş'taki Tedbirler Yeni Yılda Haritaya Yansıdı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta alınan koronavirüs tedbirlerinin sonucu Hayat Eve Sığar uygulamasına yansıdı.

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgının etkileri Kahramanmaraş'ta da fazlasıyla hissedildi.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki haritada Kahramanmaraş'ta tüm şehir kırmızıya bürünmüşken, vaka sayısındaki korkutucu tırmanış bir dizi önlemi beraberinde getirdi.

Kahramanmaraş'taki her 2 kişiden birinin koronavirüse yakalanmasıyla alarma geçen Kahramanmaraş Valiliği, peş peşe önlemler almıştı.

18 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Kahramanmaraş'taki artışa çekip uyarılarda bulunması sonrasında Kahramanmaraş Valiliği'nde yeni tedbirler alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "18 yaş altı genç ve çocuklarımızın saat 21.00'den sonra umuma açık yerler, parklar gibi alanlara veli ve vasisi olmaksızın girişinin kısıtlanmasına, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ise düğün, nikah, nişan gibi merasimlere gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne, babaannesi harici katılımının kısıtlanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verilmişti.

TEK TEK OPERASYON DÜZENLENDİ

Türkiye genelinde alınan koronavirüs tedbirleri vakit kaybetmeden Kahramanmaraş'ta da uygulandı. Restoran,kafe,eğlence merkezleri, sinema salonları yeni bir karara kadar kapatılırken, hafta sonu saat 21.00 ile pazartesi günü saat 05.00'e kadar süren sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başladı. Sokağa çıkmanın serbest olduğu saatlerde denetimlerini sıkı tutan ekipler, toplu taşıma araçlarında ve meydanlarda bulunan vatandaşlara sık sık mesafe, hijyen ve maske uyarılarında bulundu. Kahramanmaraş polisi koronavirüs tedbirlerine uymayarak ev ve iş yerlerinde bir araya gelen vatandaşlara da ceza uygulamayı ihmal etmedi.

SONUÇLAR MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

Ağustos ayında birçok bölgesi mavi olan Kahramanmaraş haritası, ekim ayında kırmızı oldu.

Kahramanmaraş'ta uygulanan tedbirler, HES haritasına da yansıdı.

İşte Ağustos ve Aralık Aylarındaki HES hartası...

Yeni yılın gelmesi ile birlikte Kahramanmaraş'taki tedbirler daha sıkı uygulanırken, kuralları ihlal edenlere yılın ilk cezaları kesildi.

Kahramanmaraşlıların kısıtlamalara uymasıyla sonuçlar meyvesini verdi.

Ocak 2021 itibariyle haritanın neredeyse tamamında mavi renge dönüldü.

İşte 1 Ocak 2021 Kahramanmaraş'taki koronavirüs haritası:

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.