Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Yakın Bir Zamanda Deprem Olabileceği Öngörülüyor

KAHRAMANMARAŞ

Yaptığı analizlerle birçok depremi önceden bilen Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, bu yıl içerisinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde deprem olabileceğini öngördü.

Yakut, “Ben Kahramanmaraş civarında 1514’lü yıllardan bu yana beklenen depremi değil de 4’lük, 5’lik rutin depremler olabileceğini söyleyebilirim. Ama bu sene Kahramanmaraş civarında 6’lık veya 6’ının üzerinde deprem
beklemem.” Dedi. Palu-Hazar ve Bingöl-Yedisu faylarının mutlaka incelenmesi gerektiğini kaydeden Yakut, bu fay hattının 6.5 ve üzeri büyüklüğünde deprem üretebileceğini dile getirdi.

Asrın felaketi' olarak tanımlanan 17 Ağustos 1999 depreminde çok sayıda akrabasını kaybeden ve daha sonra deprem araştırmacısı olan Ahmet Yakut, evinde kurduğu sistemden deprem ile ilgili bilgi sağlayan internet sitelerinden elde etiği verilerle hesaplamalar yaparak, birçok depremi önceden tahmin ediyor. Yaptığı araştırmalar neticesinde bu yıl Doğu Ana Bölgesinde deprem olabileceğin öngören Yakut, Palu-Hazar ve Bingöl-Yedisu fayları üzerine 6.5 ve üzeri büyüklüğünde deprem yaşanableceğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.