Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Temel Gıda Ürünlerine Gelen Zamlar

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta temel gıda ürünlerine gelen zamlar, lokanta, restoran vb. gıda işletmelerinde fiyatlara yansıdı.

Çarşıda ortalama fiyatlara bakıldığında, tavuk dürüm 20 TL, çiğ köfte 90gramı 12 TL, mercimek çorbası 12 ile 15 TL civarında, paça ise 20-25 TL ortalamasına satışa sunuluyor. 

Bir işletmede yediği yemeğin yanına içecek almak isteyenlerin cebinden yine yemek parası kadar da içeceğe para gidiyor.

Su fiyatları işletmeden işletmeye değişirken, plastik pet şişe 2TL'den başlayıp 5 TL'ye kadar satılırken, cam şişe sular ise ortalama 10 ile 15 TL'den satılıyor. 

Ayran fiyatlarına geçildiğinde ise küçük boy ayran artık birçok işletmede bulunmuyor. Büyükboy ayranda 4 ile 6 TL ortalamasından veriliyor.

Kola fiyatlarına geçildiğinde, en çok zam yiyen ürünlerden biri olduğu görülüyor. Boyutuna göre 3 ile 6 TL civarında satılan kutu kolaları artık 8 TL'nin altında bulmak mümkün değil. Bazı işletmeler 330 ml kolayı 10 TL'nin altında satmıyor. 

Çayı ikram eden işletmeler olduğu kadar bunu da paraya çevirmek isteyen ve çaydan para kazanmak isteyenlerinde sayısı bir hayli fazla. Son zam furyasında çayın bardağı 5 TL'den cafelerde adisyona yazılmaya başlandı.

Ekmek fiyatlarıyla hemen hemen aynı giden, bir dönem ekmekten ucuz olan simit ve poğaça ise hızlı kahvaltı yerine geçince fiyatı 3.5 TL'yi gördü. Piyasada ekmek ise tanesi 2.5 TL'den satılıyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.