Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Sokağa Çıkma Kısıtlaması Etkisini Gösteriyor

KAHRAMANMARAŞ

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karara göre Kahramanmaraş't sıkı bir şekilde uygulanan koronavirüs tedbirleri HES uygulamasına da yansıdı.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında vaka sayılarının artması üzerine İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge yollamıştı.

Genelgeye göre hafta içi akşam 20.00 sonrası, hafta sonları ise 2 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Kısıtlama pazartesi günü saat 05.00'te sona eriyordu.

Vaka sayısında korkutan artışla birlikte 20 yaş altı ve 65 yaş üstünde kısıttlama yeniden getirilirken, cafe, lokanta, restorantlar tek tek kapatılarak alışveriş merkezlerine ise HES kodu ile alımlar yapılmaya başlandı.

KAHRAMANMARAŞ'TA SIKI DENETİM

Kahramanmaraş'ta vaka sayısının artması üzerine ekipler denetimleri arttırarak vatandaşları mesafe ve maske konusunda uyardı.

Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma kısıtlaması vatandaşlar tarafından uyulmasının sonucu Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından da gözlemlendi.

Geçtiğimiz ay HES uygulamasındaki haritada neredeyse tamamı kırmızı gözüken Kahramanmaraş, vaka sayısındaki düşüşle yeşil rengini almaya başladı.

İşte Kahramanmaraş'ta bir aylık tablo...

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş'taki vaka sayısındaki düşüşüne dikkat çekmişti.

Koca yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta yüksek yatak doluluk oranları devam ederken, vaka sayısındaki düşüş yaşandığını ifade etmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.