Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı

KAHRAMANMARAŞ

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlere göre; hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi de uygulanmasına karar verildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Türkiye genelinde hafta içi uygulanacak ilk sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başladı. Söz konusu kısıtlama sabah saat 05.00'de sona erecek.

81 İL VALİLİĞİNE GENELGE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge gönderildi. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi 21.00-05.00 arası, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yeni önlemler kapsamındaki ilk sokağa çıkma kısıtlaması bugün 21.00'de başlayıp çarşamba sabah 05.00'te bitecek.

Hafta sonu tüm gün yasağın geçerli olması, dışarıya çıkılabilecek durumların olup olmadığı merak konusu oldu. Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi aldığı kararla merak edilen sorulara yanıt verdi.

MARKET VE BAKKALA GİDEBİLEBİLECEK

Kararın 2. maddesine göre; "Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet göstererecek.

Vatandaşlarımız, (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmalarının evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilmelerine imkan tanınacak." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca aynı kararıın 3. maddesinde ise; "Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olmasına, (Bu işyerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilmelerine karar verilmiştir." denildi.

Lokanta ve restoranlar cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.