Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Şok İddia: Zeytinyağ Fabrikası 30 Litre Yağı Hiç Etti!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta bahçesinden zeytinin toplayıp zeytin yağı fabrikasına getirdi. İddiaya göre, yaşananları görünce neye uğradığını şaştı.

Kahraman TV Whatsapp ihbar hattına gelen şikayette iddaya göre, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Şeyhadil Mahallesi'nde bulunan bir zeytin fabrikasında çiftçinin zeytinyağı hiç edildi. Vatandaş kendisine 23 litre eksik zeytinyağı verildiğini iddia etti.
Babasıyla aynı ağaçtan topladıkları zeytinlerden çıkan zeytinyağının kendisine eksik verildiğini dile getiren vatandaş: "Ben bir Kahramanmaraşlı olarak bir insan olarak sesimin duyulmasını ve benim hakkımın yenildiği gibi diğer insanların haklarının yenilmesini istemeyen bir vatandaş olarak sesimi duyurmak istiyorum.Babamın zeytinliği var. Babam yaşlı olması münasebetiyle zeytinlerini toplayamıyor. Babamla, zeytinliği toplayıp çıkan mahsulün yarı yarıya olarak anlaştık ve topladım. Zeytinler yaşlı olduğu için mahsulün bir kısmı dibine (tabanına) döküyor. Dibi topladığım da dibini bile tartarak yarı yarıya olmak kaidesiyle böldüm. Ürünün ağaçta olanlarıda aynı şekilde tartiyla eşit bir şekilde böldüm. Babamın zeytini 365 kilogram benim zeytinim ise 363 kilogram oldu.Benim zeytinimi ve babamın zeytinini kamyonetime yükleyip zeytinyağı fabrikasına götürdüm.

"SORUYORUM BENİM YAĞIM NEREDE?"

15-20 dakika geçtikten sonra sıra bizim zeytinlerimize geldi ilk başta babamın zeytinlerini içeri aldılar daha sonra benim zeytinimi aldılar. işlem bittikten sonra babamın yağı 110 litre çıktı. Benim yağım ise 86 litre çıktı.Soruyorum benim 23 litre 220 miligram zeytinyağım nerede?.

"HAKKIMIZI ARAYINCA TERSLENDİK!"

Zeytinyağı fabrikasının patronunu çağırdım ve olayı anlattım burada benim 23 litre zeytinyağım nerede diye sordum. Ben nereden bileyim kardeşim diyerek beni tersledi. Tabii ki de 1-2 kilogram olabilir ama size soruyorum 23 litre olur mu?. Bu çiftçinin vatandaşın emeği nerede? Bu zeytin sahibinin emeği nerede? çiftçinin hakkı beleş mi?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (6)

Halil 1 Yıl Önce

Zeytin yağı fabrikalarının birçoğu bu şekilde arakliyor.hakkini aradığında kavga ediyorsun.bence denetlemeleri gerek .insanları keriz yerine koyuyorlar.

Halil 1 Yıl Önce

Zeytin yağı fabrikalarının birçoğu bu şekilde arakliyor.hakkini aradığında kavga ediyorsun.bence denetlemeleri gerek .insanları keriz yerine koyuyorlar.

emre 1 Yıl Önce

zeytini çekerken çuvallar karışmıştır. babanın zeytinine senin çuvaldan koymuşlardır. hiç edecek olsa babanın yağdan da alırlardı bence.

Ahmet PORTAKAL 1 Yıl Önce

Oda nedirki k.maraşta benim zeytinimden 18 teneke iç eden fabrika var, durumu anlattıgımda 15 ini verdi, o üç tenekeyi de ahirette alacaz inşaAllah

H.me. 1 Yıl Önce

Zekatına say o zaman

Hasimoglu 1 Yıl Önce

Denetlenmeli yağ bir borudan tenekeye akarken arka tarafta ek bir boru olupta o borunun vanası varsa vanayı istediğinde actimi geriden çalınabilir,sıkma sistemlerinin tamami şeffaf görünmüyor arka tarafta kalıyor görünmez ki,bu boru sistemlerini vatandas görmez girdirmezler,denetlenirse varmı yokmu bir oyun görülür,

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.