Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Öğrenciler'den TÜBİTAK Sergisi

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi "4006 Tübitak Bilim Fuarı Projesi Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Balcıoğlu sergi ile ilgili: ”Gençlerin hepsi birer cevher Allah esirgesin. Bu gün TÜBİTAK bilim fuarı proje sergilerine geldik bunların hepsi onur almış projeler.

Çalışıyorlar ve projelerin isimlerine baktığımızda hepsi güncel konular ve bu gün gündemde olan konular.

Çoğunluğunda dijital dünya ile ilgili ve bunlar bu gün kullandığımız şeyler ve bunların daha verimli daha düzgün daha etkili kullanılması ile ilgili çalışmalar yapmışlar.

BİRKAÇ ÇALIŞMA BENİ ŞAŞIRTTI

Bir kaç çalışma beni şaşırttı. Doğanın insanlara örneğini anlatılar bir bıtırak dediğimiz bir kurumuş bitkinin insan pantolonuna yürürken yapışmasından ‘cırt’ diye tabir etiğimiz bir malzemenin çıkarılmasını ve buna benzer bir sürü şeyin yeniden tasarlanmasına. Bunların tasarım gerekçelerini anlatılar.

DUYARLI OLMALARI BENİ ÇOK ETKİLEDİ

Kahramanmaraş’ta günümüzün çok hoşlanmasak ta gerçeği olan deprem gerçeği ile ilgili neler yapmak gerektiğini ve insanların bu konuda ne kadar duyup duymadıklarından başlamak üzere deprem anına kadar bir sürü çalışmalar yapmışlar.

Hepsi bir birinden güzel çalışmalar bu genç kardeşlerimizin bu kadar duyarlı olmaları beni çok etkiledi hepsini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Hüseyin Ceritli ise:”2021 proje açılışımıza bu gün KMTSO başkanımız teşrif ettiler kendilerine buradan teşekkür ediyorum.

İl milli eğitim müdürlüğümüzün değerli şube müdürleri ilçe milli eğitim müdürümüz katıldılar şeref verdiler.

ÖĞRENCİLER 25 TANE PROJE HAZIRLADILAR

Öğrencilerimiz 25 tane gerçekten günümüzün değerlerini ve geçmişimizin izlerini taşıyan projeler sundular.

mutlu bir şekilde ayrıldı buradan.

Öğrencilerimizi ve emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Güzel bir çalışmamız oldu” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.