Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Maraş Sümbülü Ekimi Gerçekleştirildi

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta KSÜ ve KMTSO işbirliği Maraş Sümbülü ekimi internette Zoom programı üzerinden gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Kahrmanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Maraş Sümbül'ü ekimi etkinliği zoom programı üzerinden çevrimiçi şekilde gerçekleştirildi.

Katıldığı çevrimiçi programda konuşma yapan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Bu belki Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim işimiz değil ama ben bunun bizim işimiz olduğunu düşünüyorum. Bizim arkadaşlarımızın bizim dostlarımızın etten kemikten olduğunu ve onların da bazen farklı şeyler düşünüp arada deşarj olmaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz.

Bu program öylesine bir çiçek programı ya da çiçek yetiştiriciliği programı değil. Bu yine her zaman olduğu gibi sevdamız olan Kahramanmaraş programı. Bugün hocalarımızın öğütleri ve yönlendirmeleri ile Maraş sümbül dikeceğiz. 3. Murad döneminde Maraş’tan 50 bin mor sümbül 50 bin beyaz sümbül olmak üzere Topkapı Sarayı’na getirtilmiş, Hasbahçe’ye dikilmiş ve koruma altına alınmış, halen Topkapı Sarayı’ndaki Hasbahçe’de koruma altında olan bir sümbülden bahsediyoruz. Özel bir sümbül Göksun yöresinden. O tertemiz havanın ve her türlü güzelliği içinde barındıran bu bölgenin sümbülünü istemesi herhalde bir özelliği olsa gerek. Biz de bunu unutmamak ve hatırlamak istedik” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise programda şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada üniversitelerin fonksiyonu ne ise, biz de KSÜ olarak o fonksiyonu yerine getirmenin idealinde ve çabasındayız. Üniversiteler her şeyden önce nitelikli eğitim sunma merkezleridir. Bunun yanında bilim, teknoloji ve araştırma üretme merkezleridir. Üniversitelerin bir diğer işlevi de toplumsal sorumluluktur.

Toplumsal sorumluluk konusunda her işletme ve kurum ile protokol yaparak gerçekleştirme gayretindeyiz. Üniversite olarak Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde ortak projeler ve protokoller yürütüyoruz. Hayatın koşuşturmaları içerisinde ihmal ettiğimiz noktaları birbirimize hatırlatıyoruz. Bu hatırlatmalardan dolayı da herhangi bir kompleks içerisinde de olmamalıyız. O açıdan bu tür faaliyetlerimizi inşallah devam ettireceğiz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.