Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Konut Fiyatları Uçtu

KAHRAMANMARAŞ

Hürriyet Emlak, 2020 yılı Haziran ayına ilişkin emlak endeksi verilerini açıkladı. Emlak endeksi verilerinde Kahramanmaraş konut fiyatları ne durumda?

Verilere göre; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Kahramanmaraş (%43.31), Sakarya (%43.13), Bolu (%37.67) Eskişehir (%36.18) ve Elazığ (%34.43) geldi. Veriler, 5 büyük ilde 1 yıllık süredeki hareketliliği de ortaya koydu. 5 büyük ilde yatırımcısına en çok kazandıran il yüzde 28 ile Antalya oldu. Antalya’yı, Ankara (%23), İzmir (%18), İstanbul (%16) ve Bursa (%7) izledi. Pandemi döneminde kısa süreli bekleme konumunda kalan sektörde, bu dönemde satılık konut fiyatlarında düşüş yaşayan illerin başında Aydın (-%12.08) geldi. Bu süreçte düşüş yaşanan diğer iller ise Mardin ve Samsun oldu. Bu dönemde satılık konut fiyatlarında çıkış eğilimi devam eden illerin başında ise Adıyaman’ın geldiği görüldü. Adıyaman, bu dönemde alıcısına ortalama %31 kazandırdı. Adıyaman’ı, Bartın (%29), Sinop (%28) ve Kırklareli (%27) takip etti.

Hem emlak arayanlar hem de profesyonel ve bireysel ilan verenlerin hayatını kolaylaştıracak teknoloji çözümleri sunmaya devam eden Hürriyet Emlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu emlak endeksi* verileri açıklandı.

Hürriyet Emlak, pandemi nedeniyle kısa süreli durgunluk yaşayan emlak sektörünün geçtiğimiz bir yılda sergilediği performansı masaya yatırdı. Verilere göre; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Kahramanmaraş (%43.31), Sakarya (%43.13), Bolu (%37.67) Eskişehir (%36.18) ve Elazığ (%34.43) geldi.

5 büyük ildeki satılık konutların fiyat artışı geçtiğimiz dönemde de devam etti. 5 büyük ilde yatırımcısına en çok kazandıran il Antalya oldu. Antalya’yı, Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa izledi. Fiyatlarındaki çıkışla dikkat çeken diğer iller ise; Adıyaman (%31), Bartın (%29), Sinop (%28) ve Kırklareli (%27) oldu.


Metrekare fiyatlarıyla dikkat çeken illerde ise ilk sırayı Muğla aldı. Ülke genelinde konut fiyatları en yüksek olan il Muğla, 5.287 TL ortalama metrekare fiyatıyla liste başında yer alırken Muğla’yı, 4.851 TL ile İstanbul, 3.622 TL ile İzmir ve 3.365 TL ile Antalya izledi.

Her sektörü etkileyen koronavirüs salgını döneminde emlak piyasası da kısa süreli de olsa bu süreçten nispeten olumsuz etkilendi. 1 yıllık sürece yayılan verilere bakıldığında bazı illerde metrekare bazında daralma görüldü. Bu dönemde satılık konut fiyatlarında düşüş yaşayan illerin başında Aydın (-%12.08) geldi. Bu süreçte düşüş yaşanan diğer iller ise Mardin (-%0.78) ve Samsun (-%0.21)oldu.

5 büyük ildeki konut fiyatlarında artış

Emlak endeks verileri 5 büyük ildeki devam eden hareketliliği de ortaya koydu. 5 büyük il içinde yatırımcısına en çok kazandıran il yüzde 28 ile Antalya oldu. Antalya’yı, Ankara (%23), İzmir (%18), İstanbul (%16) ve Bursa (%7) izledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.