Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Konut Fiyatları Ne Olacak?

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Cafer Nalçacı, "Kahramanmaraş'ta Konut Fiyatları Ne Olacak? " Başlıklı Bir Yazı Kaleme Aldı.

Kahraman TV Köşe Yazarı Cafer Nalçacı'nın o yazısı:

Biz Türkler inşaat sektörünü, ev almayı, ev fiyatları hakkında konuşmayı, tadilat hakkında fikirler sunmayı çok seviyoruz. Son bir yılda iki katına çıkan ev fiyatları sonrası ise herkesin en çok merak ettiği sorulardan birisi; Ev Fiyatları ne olacak? Birçoklarına göre bu bir balon ve fiyatlar düşecek, bazılarına göre artık bu seviyede kalır.
Bizler gibi sektör paydaşlarına göre ise durum pek de böyle değil. 
Neden mi ?
Konut Sektörünün dayandığı 3 Temel Kaynağı var, bunlar;

Arsa, Malzeme, İşçilik
Arsa; şehrimizde belediyelerin yeni arsa üretmek ile ilgili yeterli bir çalışma yapmadığını görüyoruz. Arsa üretmek için pek bir çaba yok üstelik bu arsayı üretmek için pek bir alan da yok. Ya barajın karşısına geçilecek ya da yeni uydu kentler kurulacak. İkisi de yapılmadığından mevcutta az arsa bulunmasından arsalar çok kıymetli kalıyor. Arz az talep fazla olduğu içinde kısa vadede arsa oranlarının veya fiyatlarının düşme olasılığı pek görünmüyor.
“HER GÜN ZAM HABERİ İLE UYANIYORUZ”

Malzemeler; Dünyayı etkisi altına alan Pandemi en çok üretim sektörünü etkiledi tüm Batı ülkelerinde artan fiyatlar toplumları etkiliyor. Ülkemiz özelinde ise yükselen döviz kuru sebebi ile her yeni güne yeni bir zam haberi ile uyanıyoruz. Malzeme fiyatlarının da bu emtia fiyatları ve kur oranları ile düşme ihtimali bulunmuyor.
İşçilikler; Çalışan ücretleri sektörün..

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Yorumlar (1)

Walter White 3 Yıl Önce

Her şekilde kazanan siz müteahitler oluyorsunuz,daha ne ağlıyorsun onu anlamadım, yıllarca 1 e mâl edip 3 e sattınız, daha batırdığınız taşeronları, siz yapmadıysanız bile 1 daireyi 3 kişiye satan, inşaatı bitirmeden kaçan meslektaşlarınızdan bahsetmiyorum

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.