Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Kısıtlamasız İlk Cumartesi: Vatandaşlar Sokağa Akın Etti

KAHRAMANMARAŞ

Hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusu ile sona erdi. Kontrollü normalleşme ile uzun bir aradan sonra cumartesi günü yeniden sokağa çıkıldı.

Koronavirüs kısıtlamaları dolayısıyla sokağa çıkmaları kısıtlanan Kahramanmaraşlılar, "Kontrollü Normalleşme" dönemi ile birlikte yeniden sokağa çıktılar.

Kasım ayından itibaren kapalı kalan kafe ve restoranlar da hafta sonu mesaiye devam etti. Durumdan memnun olan işletme sahiplerinin de yüzü gülmeye başladı.

İllerin Covid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak gruplandırıldığı haritada, Kahramanmaraş orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Risk haritasına göre yüksek ve çok yüksek riskli iller bugün, düşük riskli ve orta riskli iller ise hem hem bugün hem de yarın 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

"DEVAMI KIYMETİNİ BİLMEMİZE BAĞLI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kontrollü normalleşme sürecinin başlatılmasının ardından kısıtlamalarının azaltıldığı ilk hafta sonunda kurallara uyulmasını istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kontrollü normalleşme sürecinde kurallara uyulmasının önemine işaret etti.

Koca, "Beklediğimiz cumartesilerin ilki. Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım. Dışarı çıkıyorsak, maske takalım." mesajını paylaştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.