Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Kervanhan 'Gastronomi Tesisi' Belgesi Aldı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta Kervanhan 'Gastronomi Tesisi' belgesi aldı.

Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu:

“İki gün önce güzel bir belge aldık hem şehrimizin tanıtımı için hem gastronomi ve turizmin tanıtımı için. Bu belgeyi Kahramanmaraş aldı halkımız aldı. Bizlerde buna öncüllük yaptık vesile olduk. Ben her zaman şunu söylüyorum bu tesisler bizim değil, bu tesisler kahraman şehrimizin kahraman insanlarına. Bu tesisler siz değerli basın mensubu kardeşlerimizin. Çünkü bu tesislere sabah akşam binlerce insan geliyor. Yani bizlerde burada bir emanetçi olarak bu şehre daha güzel nasıl hizmetler yaparız bu şehri nasıl daha güzel noktalara taşırız. Turizm Bakanlığımızla beraber girdiğimiz çalışmada Turizm Bakanlığımız bu güzel tesisi bu güzel şehre bize bu gastronomi ve turizm belgesini layık gördü, bizlere bu belgeyi verdi.

“BU BELGEYİ ALDIKTAN SONRA BİZİM SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTIYOR”

Aslında bu belgeyi aldıktan sonra bizim sorumluluğumuz daha da artıyor. İnşallah bu belgenin sorumluluğunu biz biliyoruz, bu belgeyi inşallah bugünden itibaren kapımızın girişine asıyoruz. İnşallah burada hem gastronomi, turizmle ilgili, Kahramanmaraş Yöresel mutfağıyla ilgili bize çok büyük görevler verildi çok büyük işler verildi. Bununla ilgili inşallah hızlı bir şekilde yine çalıştığımız gibi yine bu şehri tanıttığımız gibi yine mutfağımızla yöresel yemeklerimizle hizmetimizle bu şehri tanıtmak için seferber olmuş durumdayız. Burada tabi ki sadece Kervanhan değil, Kocabaş Konağıyla ilgilide inşallah turizm belgemiz imzalandı, onaylandı inşallah Kocabaş Konağımızın kapısına da bu belgemizi asacağız. Zaten Kocabaş Konağımızda ilk biz teslim aldığımızda Kahramanmaraş Saray Mutfağı olarak geçecek. İfadelerini kullandı.

GASTRONOMİ TESİSİ BELGESİ NEDİR?

Yönetmelikle, yeni turizm tesisi türlerinin gelişmesine olanak sağlanması, mevcut turizm tesislerinin geliştirilmesi, turizm tesislerinin asgari niteliklerinin belirlenmesi, bu tesisler arasında standart birliğinin sağlanması, kalitenin korunması, sürekliliğin sağlanması ve yükseltilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmelikle, turizm tesislerinin belgelendirilmesi, turizm yatırım belgesinin alınma süreci, turizm yatırımı belgesinden kısmi turizm işletmesi belgesine veya turizm işletmesi belgesine geçiş gibi tüm iş ve işlemlerle belgelendirme denetimi ve sınıflandırma işlemleri düzenlendi.

Tesis lokantalarında en az 50 kişilik yemek salonu bulunacak
Tesisler, yönetmelikte öngörülen ve kullanım amacına uygun ölçülerde, kaliteli ve nitelikli tefriş ve donanım elemanlarıyla fonksiyonuna uygun dekore edilmiş ve kullanım amacına uygun büyüklüğe sahip mahallerde ve yapılarda gerçekleştirilecek. Turizm tesisinin dış cephe, iç duvar, zemin, tavan, çatı kaplama malzemeleri bakımlı ve nitelikli olacak.

Yönetmelikte, “tabldot, açık büfe veya alakart yemek servisinin kaliteli ve nitelikli tefriş, dekorasyon, donanım ve servis malzemesi ile sunulduğu üniteler” şeklinde tanımlanan lokantalarda ise en az elli kişilik yemek salonu, salon ile doğrudan bağlantılı mutfak bulunacak.

Mutfak; 200 metrekareye kadar yemek salonu bulunan lokantalarda salonun yüzde 25’i, daha büyük yemek salonu olanlarda ise en az 50 metrekare olarak düzenlenecek. Lokantalarda, çevreyi ve müşteriyi rahatsız etmeksizin canlı yemek müziği yapılabilecek.

Eğlence yerleri; tatil köyleri, dört ve beş yıldızlı oteller, tatil merkezleri ile turizm kentleri bünyesinde yer alabilen; gürültüyü önlemek için gerekli önlemlerin alındığı, havalandırma ve klima sistemi bulunan salon, bar düzenlemesi, dans pisti, yiyecek ve içecek hazırlık ve bulaşık yıkama yerleri bulunan üniteler olarak tanımlandı.

Buna göre, söz konusu üniteler diskjokey mahalli olması halinde “diskotek”, sahne, kadın ve erkek sanatçılar için hazırlık odaları, sanatçılar için ayrı bir giriş düzenlenmesi halinde ise “gece kulübü” olarak adlandırılacak.

Turizm alanında tecrübeli, eğitimli personel istihdam edilecek
Yönetmelik kapsamında Bakanlıkça belgelendirilen veya belge talebinde bulunulan tesislerde turizm alanında tecrübeli, eğitimli veya sertifikalı personel istihdam edilecek. Tesislerde sağlık, güzellik ve bakım, çocuk oyun merkezi veya ünitesi, masaj, su sporları ve eğlenceleri, okçuluk, atıcılık, binicilik gibi üniteler bulunması durumunda, bu ünitelerde alanında sertifikalı veya eğitimli personel çalıştırılacak.

Tesisten ayrı parselde bulunan ve tahsisli kamu taşınmazında gerçekleştirilen personel lojmanlarında personelin konaklamasının yanı sıra yeme-içme, eğlence, dinlenme, spor ve rekreasyon ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kafeterya, lokanta, yüzme havuzu, açık spor alanları gibi düzenlemelere yer verilebilecek.

Bu lojmanlarda konaklama üniteleri ranzalı koğuş veya yatakhane sisteminde olmayacak. Yatak odaları kişi başı en az altı metrekare olmak üzere en fazla iki kişilik olarak düzenlenecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.