Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Fabrika İşçileri Cuma Namazına Gidemiyor Mu?

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta tekstil sektöründe çalışan işçiler Cuma namazına gidememekten şikayetçi.

Kahramanmaraş'ta tekstil sektöründe çalışan işçiler Cuma namazına gidememekten şikayetçi.

Türkiye'nin tekstil sektöründe önde gelen şehirleri arasında yer alan ve binlerce istihdamın sağlandığı tekstil fabrikalarında Cuma namazı saatlerinde işçilerin mesai esnekliği bekliyor.

Cuma İzni ile İlgili 2016/1 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 8 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Genelgede yer alan ifadeye göre, Cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, izin verilecek ama bu izin mesaiye eklenecek. Böylece mesai kaybı olmayacak.

2016 yılında memurların gündeme getirdiği Cuma namazı izniyle ilgili yayınlanan genelge mesai saatlerindeki esnekliğin önünü açmıştı.

İŞTE O GENELGE

Başbakanlıktan:

Konu : Cuma İzni
GENELGE

2016/1

Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alman dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak; Cuma Namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmaksızın izin verilir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Kahramanmaraş'taki fabrikaların bu konuyla ilgili adım atıp atmayacağı merak konusu.

GAZETECİ NİYAZİ KARA'DA PAYLAŞIMDA BULUNDU

 Niyazi Kara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,'Fabrika’da çalışan işçilerden şikayet var. Cuma namazına gidemiyoruz. Biz müslüman ülkeyiz. Hepimiz müslümanız Elhamdülillah. Ancak haftada bir gün olan Cuma namazına gitmemize izin verilmiyor. İşçilerin Cuma saatinde cuma namazına gitmelerine izin verilmesi konusunda Mecliste bir düzenleme yapılırsa çok iyi olur. Lütfen sesimizi siyasetçilerimize duyururmusun? diyorlar. Bende siyasetçilerimize duyuruyorum. #MahirÜnal #CelalettinGüvenç #AhmetÖzdemir #MehmetCihatSezal #İmranKılıç #HabibeÖçal #AliÖztunç #ÖmerOruçBilalDebgici #ErtuğrulDoğan' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.