Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Esnaflardan Çağrı: Marketlerde Bu Reyonlara Kısıtlama Getirilsin

KAHRAMANMARAŞ

Tam kapanma sürecinin başlamasıyla birlikte İl Hıfzıssıhha Kurulları, gerektiği takdirde şehirlerde ilave tedbir uygulamasına gidiyor. Kahramanmaraş'ta esnaflar ise yetkililere tam kapanma tedbirlerine yönelik çağrıda bulundu.

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun tam kapanma sürecinde marketlerdeki ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek ürünlerinin satışına kısıtlama getirilmişti.

Alınan bu karar sonrası birçok ilde benzer uygulama başlanırken, Kahramanmaraş'ta esnaflar da bu ilave tedbirin şehirde uygulanması gerektiğini ifade ettiler.

MARKETLERDE YOĞUNLUK ARTACAK

Alınan kararda ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satan işletmeler İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda kapatılmasına karar verilmişti.

Marketlerde bu ürünler için müşteri yoğunluğu olacağını belirten Kahramanmaraşlı esnaflar, salgında vaka sayısının azaltılması amacının marketler yüzünden yerine getirilemeyeceğini belirttiler.

Özellikle kırtasiye reyonlarında markette yoğunluğun yaşanacağı ve tam kapanmanın amacına zarar vereceğini düşünen Kahramanmaraşlılar, marketlerde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapılan reyonların veya bu ürünlerin bulunduğu katların, tam kapanma sürecinin bitimine kadar önlerine bant çekilerek satışa kapatılmasını istedi.

Birçok ilde işleme alınan bu uygulamanın Kahramanmaraş'ta ise alınacak karar merakla merak ediliyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.