Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta En Özel Etkinlik: "Sevgi Varsa Engel Yok"

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta Özel Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel gereksinimli bireyler için farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta 2004 yılında faaliyete başlayan Özel Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 'engelleri' en aza indirmek için faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta farkındalık oluşturmak adına birçok etkinlikler yürüten kurum, başta çocuk tiyatrosu olmak üzere, boyama etkinliği, çocuklara rehberlik etkinliği, empati semineri, klinik ziyaretleri ve esnaf gezileri gibi çeşitli çalışmalarda bulundu.

3 Aralık Cuma günü gerçekleştirecekleri sergi ile çalışmalarını sonlandıracak olan Özel Gelişen Özgür Çocuk, özel gereksinimli bireyleri topluma kazandırmayı hedefliyor.

"SEVGİ VARSA ENGEL YOK"

Fizik tedavi uzmanı Dilek Sahiloğulları,3 Aralık Dünya Engelliler Günü için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dünya Özel Gereksinimli Bireyler Günü Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür.

Biz Gelişen Özgür Çocuk ailesi olarak "Sevgi Varsa Engel Yok"sözünü kendimize şiar edinerek 18 yıldan bu yana özel gereksinimli çocuklarımızla toplumsal yaşama tam ve eşit katılım sağlamak için çalışıyoruz.

Farkındayız ve toplumun,hayatın her alanında farkında olmasını istiyoruz. İnsanları dış görünüşleri ve yetersizliklerine göre yargılamak hiçbir zaman adil bir davranış olmamıştır.

Toplumu oluşturan, koruyan ve kuran dinamiklerin buna izin vermemesi gerekir. Bu yüzden hayatın her alanında var olan özel gereksinimli bireylerin yanında olalım ve yaşamı paylaşalım. Adımlarımızın biçiminin ne önemi var, mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.