Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Ekmeğe Zam Geliyor

KAHRAMANMARAŞ

Ekmek zammıyla ilgili değerlendirme yapan Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, fırıncıların enerji ve girdi maliyetlerinin artmasının ekmek fiyatlarına yansıdığını dile getirdi

Ekmek zammıyla ilgili değerlendirme yapan Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, fırıncıların enerji ve girdi maliyetlerinin artmasının ekmek fiyatlarına yansıdığını dile getirdi.

Federasyon tarafından ekmeğin kilosunun 25 lira olarak belirlendiğini hatırlatan Güneş, “Yani 200 gr ekmeğin fiyatı 5 lira olarak belirlendi. Kahramanmaraş’ta biz bu zamana kadar henüz bu zammı yapmadık. Ama önümüzdeki günlerde yani 1. ayın sonuna doğru fiyat artışı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Girdi maliyetlerinin arttığını vurgulayan Güneş, “Özellikle 2023’e yaklaştığımız zamanlarda girdi maliyetlerimiz yükselişe geçti. Ayrıca asgari ücrette yüzde 55 oranında bir artış oldu. Bu her şeye yansıdı. Türkiye’deki 81 ilin yaklaşık olarak 50 – 60 tanesinde ekmeğin fiyatı 5 lira. Bunları elimizdeki verilere dayanarak söylüyorum. Kahramanmaraş’ta biz bu zamana kadar bu zammı yapmadık.

Kahramanmaraş’taki esnaflar halkla iç içe yaşıyor. Ekmeğe zam gelmesini en son isteyen bizleriz. Çünkü ekmeğe zam gelirse maliyetlerimiz artıyor. Maliyetlerimizi gelen zamlar karşılamıyor. Bizim girdi maliyetlerimize toplamda yüzde 70 - 80 civarında zam gelirken biz yüzde 20 – 25 düzeyinde zam yapabiliyoruz. Keşke bizim maliyetlerimize zam gelmese de bizde ekmek fiyatlarına zam yapmasak” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.