Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Diyetisyen Tek Tek Açıkladı: Yaz Aylarında Nasıl Belenmeliyiz?

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta Sular Akademi Hastanesi Diyetisyeni Gülşah Erşan Yıldız, yaz aylarında vatandaşların nasıl beslenmesi gerektiği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 7 yıldır Sular Akademi bünyesinde hizmet veren Diyetisyen Gülşah Erşan Yıldız, yaz aylarında nasıl besleneceği konusunda açıklamalarda bulundu.

İnsanların yaz aylarında diyet yapmaya karar verdiklerini belirten Yıldız, "Kışın aldığımız kilolardan bir anda kurtulmamız mümkün değil. Zaman ayırmakla birlikte sıvı tüketimimize de dikkat etmemiz lazım.

Terle birlikte sıvı kaybımız arttığı için soğuk içeceklere yöneliyoruz ama bunların da sağlıklı alternatifleri tercih etmemiz gerekir." dedi.

Kola, gazoz gibi içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını ya da soğukta tüketebilen bitki çaylarını öneren diyetisyen, meyvenin bir başka sağlıklı alternatif olabileceğini belirtti.

FİRİK TÜKETİMİNDE MİKTARA DİKKAT

Kahramanmaraş'ın lezzeti Firik tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Yıldız, Firik tületiminin de iki el kadar geçmemesi gerektiğini vurgulayarak, yanındaki kuruyemişlerin ise tuzsuztuzsuz ve çiğ şekilde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Aşırı kızarmış yemekler yerine fırınlanmış ve yağ miktarı azaltılmış yemekler yapılması da diğer öneriler arasında yer alıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.