Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Diyetisyen Anlattı: Tam Kapanmada Nasıl Beslenmeliyiz?

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Diyetisyen ve Yaşam Koçu Melike Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada tam kapanmada beslenmenin önemine dikkat çekti.

Bektaşoğlu yaptığı açıklamada; "Tam kapanmadan dolayı Evlerde olduğumuz bugünlerde, beslenme bizim için daha önemli hale gelmiştir.
Özellikle bu süreçte moralinizi yükseltmek için, evdeyiz zaten şimdi tüketmek gerek diyerek almanız gerekenden fazla enerji almak veya bu süreçte sağlıksız diyetlerden uzak durmamız gerek…
Kısaca 5 adımda özetleyelim…
1- Meyve ve sebze tüketimi 
Taze meyve ve sebze tüketimi, en güzel sebze ve meyve mevsime özgü olanlardır.
Taze gıdaya ulaşabildiğiniz her fırsatı değerlendirin. Meyve ve sebzeler taze yenebilecekleri gibi dondurulabilir ve dondurulduklarında da besin değerlerini ve lezzetlerini büyük ölçüde korur. Taze sebzeleri kullanarak fazla miktarlarda çorba, sulu yemek yapabilir ve bunun bir kısmını dondurup ihtiyaç halinde tekrar ısıtabilirsiniz. Böylece yemekler daha uzun süre dayanacaktır. Ayrıca birkaç günlük yemek seçeneğiniz de olacaktır.
2- Kuru gıdaları unutmayın 

Mercimek, bezelye, pirinç, kuskus ve kinoa gibi tahıllar ile bakliyat ve kuru fasulye gibi kuru gıdalar hem besleyici hem de uzun ömürlü seçeneklerdir ve aynı zamanda lezzetli, uygun maliyetli ve doyurucudur. Süt veya suyla karıştırılan tahıl gevrekleri de kahvaltı için mükemmel bir seçenek olabilir ve yoğurt, doğranmış meyveler ve kuru üzümle zenginleştirilebilir.
3- Sağlıklı Atıştırmalıklar yapın 
Geçen yıl, mutfakta geçen süre yapılan araştırmalarla arttığı görülmüştür.Sağlıklı ve az miktarda yapılan atıştırmalıklar sizin için güzel bir alternatif olacaktır.
Gıdalarımızı korumakta çok önemli , gördüğünüz bir tarifi denerken orada belirtilen miktarlardan daha az kullanarak yapıp, eğer tüketimi sağlanıyorsa miktarlarınızı attırıp , gıda israfını önleyebilirsiniz.
4- Çok fazla işlemden geçmiş gıda alımını sınırlandırın
Taze gıda kullanmak her zaman mümkün olmasa da alışverişlerinizde çok fazla işlenmiş gıda almamaya dikkat edin. Hazır yiyeceklerde, paketlenmiş atıştırmalıklarda ve tatlılarda genellikle doymuş yağ, şeker ve tuz içeriği yüksektir. İşlenmiş gıda alıyorsanız etiketine bakın ve bu maddeleri daha az içeren, daha sağlıklı seçenekleri tercih etmeye çalışın. Ayrıca şekerli içeceklerden de uzak durun ve bol su için. Lezzetlendirmek için suya limon, misket limonu, salatalık dilimleri ve çeşitli yemişler ilave etmek de harika olabilir.
5- Yemek pişirmeyi ve yemek yemeyi hayatınızda anlamlı hale getirin
Her canınız sıkkın olduğunda veya üzgün , mutlu olduğunuzda değil.Beslenme hayatın en önemli parçalarıdan biridir. Sofraya her beraber ve mümkün olduğunca aynı saatlerde oturmaya gayret edin." Konularından bahsetti

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.