Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Aylar Sonra İlk Cuma Namazı Kılındı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta aylar sonra cuma namazı kılındı. İslam alemi için mübarek olan Cuma Günü geldi. 

Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda ara verilen cuma namazlarının belli kriterler doğrultusunda tekrar kılınabileceği duyuruldu. Kahramanmaraş'ta Cuma namazının kılınacağı camiler de belirlendi. Camilere gidecek vatandaşları yeni kurallar bekliyor. Camilerde corona virüsü sebebiyle alınan önlemler kapsamında namazlar kılınabilecek.

K.MARAŞ'TA CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER...

CAMİLERDE CUMA NAMAZI NASIL KILINACAK, CEMAAT NASIL SAF TUTACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı.Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği vurgulandı. Saf düzeni sosyal mesafeye uygun olarak alınacak.

Maske zorunlu olacak

Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak. Abdest ve benzeri ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek cami ve mescitlere gelinmesi konusunda cemaate gerekli bilgilendirmeler ve uyarılar yapılacak.

Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak. Maskesi olmayan kişi/kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecek.

Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunlu olacak.

Cuma namazı bahçesi olan camilerde kılıncak

Cuma namazı, valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek (il/ilçe müftülüklerinin tespitleri kapsamında) yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı bulunan camilerde kılınabilecek.

Cami bahçesi/avlularının yeterli olmadığı yerleşim yerlerinde il/ilçe müftülerinin teklifi ilçelerde kaymakamlar, illerde valilerin onayı ile uygun görülen açık alanlarda, alınacak tedbirler çerçevesinde cuma namazı kılınabilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.