Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Aşılama Sürüyor: İşte İkinci Doz Uygulanan Kişi Sayısı

KAHRAMANMARAŞ

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ülke genelinde CoronaVac aşısı yapılanların sayısı 4,5 milyonu bulurken, Kahramanmaraş'ta aşılanan kişi sayısı 47 bine ulaştı.

Aşılama çalışmaları, "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" çerçevesinde 14 Ocak'ta ülke genelindeki sağlık çalışanlarıyla başladı. Ardından öncelik sıralamasına göre diğer vatandaşların aşılanmasına geçildi.

Bu kapsamda, 19 Ocak'ta huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile onların bakımından sorumlu kişilerin yanı sıra 90 yaş ve üstündekilere CoronaVac aşısı uygulanmaya başladı. Sağlık ekipleri, 90 yaş ve üstündekilerin aşılarını evlerine giderek yaptı.

Ulusal Uygulama Stratejisi doğrultusunda, 25 Ocak itibarıyla da 80 yaş ve üstündekilerin aşılanmasına geçildi. Aşılama çalışmaları, 75 yaş ve üstündeki vatandaşlara uygulanmasının ardından 15 Şubat itibariyle 65 yaş ve üstüne aşılama çalışmaları başladı.

Bakanlığın "Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yer alan bilgiye göre, saat 20.30 itibarıyla ülke genelinde CoronaVac aşısı yapılanların sayısı 4 milyon 586 bin 109 kişiye ulaştı.

Kahramanmaraş'ta ilk aşılamanın 28 günü geçmesinin ardından ikinci doz aşılamaları da uygulanmaya başladı.

Türkiye genelinde koronavirüs ikinci doz aşıları 633 bine ulaşırken, Kahramanmaraş'ta ikinci doz aşıyı vurulan kişi sayısı 6 bin 143 kişiyi buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.