Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta 70 Yaşındaki Adam, Genç Hastaya Umut Oldu

KAHRAMANMARAŞ

KSÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Bölümünün Genel Cerrahi Bölümü Doktorları, Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale Başkanlığında Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoglu tarafından 70 yaşındaki vericiden alınan böbrek, diyaliz tedavisi gören genç hastaya başarılı bir şekilde nakil edildi.

Yaklaşık 2009 yılından bu yana devam eden böbrek nakilleri Kahramanmaraş Tıp Fakultesi hastanesinde devam ediyor.

KSÜ'de geçtiğimiz günlerde kadavra nakilleri durmuş ve devam edilmesi için giden doku tipleme hocasının yerine bir hoca görevlendirilmişti.

KSÜ Tıp Fakültesi başhekimliği tarafından Kaboder Sağlik Dünyası derneğine bilgi edinme kapsaminda cevap verildi ve kadavra nakillerinin devam ediyor olduğu açıklaması geldi.

Sağlık dünyası derneği başkanı Hanifi Çöplü yaptığı açıklamada; "Eğer hastane bünyesinde her hangi bir kişi kadavradan böbrek nakli yapılmıyor olmayacak derse suç işlemiş olur ilgili resmi yerlerden alınan tum belgeler elimizde Saglık Bakanlığı'nın ve KSÜ tıp fakültesi başhekimliğinin ilgili yazısı elimizde ve buna istinaden yapılmıyor yapılmayacak diye söylemler olursa burda herhangi bir suc teşkili varsa gereken tüm yasal haklarını arayacak. Kahramanmaras Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan organ nakil merkezinde Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep ve şehrimiz de bulunan bir çok hasta burada nakil olmayı beklerken yanlış bilgiler ile insanların yaşamsal hakları ile oynamalarına müsade etmeyeceğiz" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.