Kahraman TV

Kahramanmaraş Milletvekili Bir İlke İmza Attı

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV ekibi, Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Habibe Öçal'ın Gazi Meclis'te konuğu oldu.

Gazi Meclisi'nde Kahraman TV'nin sorularına yanıt veren Habibe Öçal, "PKK Terörü ve Kadın" ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Terörün bu ülkenin belası olduğunu ifade eden Öçal, "Çok ciddi bir terör belasıyla karşı karşıyayız. Terör örgütü PKK, farklı dönemlerde farklı kimlikler adı altında kendisini ifade etmekte. Özellikle siyasi anlamda PKK ve devamındaki siyasi partiler kadın teması üzerinde yoğunlaşıyorlar. Biz burada gerek PKK'nın gerekse siyasi uzantısı partilerinin, kadın konusundaki samimiyetsizliğini ortaya koymaya çalıştık" dedi.

"İTİRAFÇI KADIN MİLİTANLARLA BİR ARAYA GELİNDİ"

Kitabı hazırlamadan önce güvenlik birimlerinin raporlarını okuduğunu belirten Öçal, kadın terörizmine yönelik dava dosyaları incelediğini ifade etti.

1978'den bu yana medyada konu olan kadın teröristlerle ilgili medya başlıklarını topladığını vurgulayan Habibe Öçal, " Akabinde terör örgütünün kendi yayın organlarını tarama ihtiyacı doğdu. Özellikle Abdullah Öcalan'ın Kürdistan'da Kadın ve Aile kitabını baştan sona taradık. Nejdet Buldan'ın kitapları bizim için önemliydi. Terör örgütünün eğitim kamplarında okuttuğu birtakım eğitim materyalleri, broşürleri kitapçıklar halinde tanıma fırsatı bulduk." açıklamasında bulundu.

Çalışmayı özgün kılan önemli olayın ise, itirafçı kadın militanlarla bir araya gelerek yüz yüze mülakatların işlendiğini ifade eden Ak Parti Milletvekili, Diyarbakır Anneleri ile bir araya gelerek çocuklarının dağa kaçmasında, olayın altındaki sosyolojiyi okumaya çalıştığını belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.