Kahraman TV

Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanından Silahlı Saldırı Açıklaması

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı yaşanan silahlı saldırı hakkında açıklama da bulundu.

Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran'ın silahlı saldırı hakkında yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi;

 İŞTE KASAPLAR ODASI BAŞKANININ AÇIKLAMASI

12.06.2020 tarihinde meydana gelen ve şahsım nezdinde ekmeğinin peşinde olan kasap ve celep esnafımıza yapılan silahlı saldırı hakkında nedenleri ve hedefi hakkında bu açıklamayı Kasaplar Odası Başkanı sıfatı ile esnafımıza ve halkımıza yapmak zaruretinde kaldım.

2018 yılında Kahramanmaraş Kasaplar Odasının üyelerinin teveccühü ile birçok baskı ve tehtide rağmen oda başkanlığı seçimlerini kazandım. İlk icraat olarak kasap esnafını canından bezdiren mezbahaneleri kestikleri hayvanların iç organ ve bağırsağını benden önceki kasaplar odası kararı ile el koymalarının önüne geçtim. Bu işlem ile kasap esnafımızdan yılda çok miktarlarda paranın M.Ş ve M.Ş önderliğinde haksız olarak ihale ile bu kişilere aktarılmasının önüne geçtim. Bu işlemden sonra Ş. Soy isimli bu şahısların hedefi haline geldim. Benden yüz bulamayınca ( Eski sistemin devamı konusunda ) bu defa 2018 yılında dükkanımın olduğu hayvan Pazarı olarak bilinen yere bu şahıslar ve yanlarında para ile gezdirdikleri kişiler tarafından silahlı saldırı yapıldı. Bu silahlı saldırı celep esnafının sağ duyusu ile fazla büyümeden önlendi. Ancak şahısların ekmek teknemiz olan yere gelerek hiç alakasız olmalarına rağmen silahlı kavga, çıkartmalarına rağmen bir gariplik olarak 8.5 ay hapishane de cezasının üst sınırı paraya çevrilmemesi halinde 6 ay olan suçlama ile yattım.
[13:23, 15.06.2020] Ilker Bey: Bir hafta önce kasaplar odasına celep belgesi almak için müracaat eden şahıs M.Ş ve M.Ş yanlarında gezdirdikleri ayakçılarıdır. Bu gün müracaatta adres olarak M.Ş mezbahanesini veren bu şahsın müracaat sebebi anlaşılmıştır. Bu gün için planlanmış olan tarafımın öldürülme fiili için şahıs sanki celepmiş de pazarda geziyormuş gibi plan gereği işleyeceği cinayete kılıf hazırlamak için odaya başvurduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca şahsın ve yanındaki adamının pazara gelip ilk oalyları çıkaran Ş. Soy isimli ailenin dayısı Ahmet Kazancının yanından yerimi öğrenmeleri de olayın planlı olup kasaplar odasındaki haram rantlarını engellemem nedeni ile Ş. Soy isimli ailenin azmettirmesi ile bu cinayet planını devreye soktuklarına kanıttır. Ben bu şahsı tanımam aramızda bir husumet bulunmamaktadır. Bu şahıs benim muhatap olup adını anıp küfür edeceğim kadar değeri olan biri de değildir. Küfür bahanesi ile çok önceden planlanan ve daha öncede yapmaya çalışıp ellerini gözlerine bulaştırdıkları mafyacılık oyununun bir tekrarıdır.

Kamuoyuna ve değerli esnafımıza bu açıklamayı yapmak zorunda kalmaktan dolayı çok mahcubum ama bu mücadelenin benim şahsi çıkarım için olmayıp kasap ve celep esnafının ekmeği için olduğunu ve bu nedenle hedefe oturtulduğumun bilinmesini isterim.

Mücadelemden bir adım geri atmayacağımı deklare ederek arkalarında siyasilerin ve bürokratların olduğunu bildiğim bu şahısların daha fazla adaletten korunamayacaklarına olan inancımı korumakla birlikte olayın mağdur ve haklı tarafı olduğumuzu esnafımıza ve kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.