Kahraman TV

Kahramanmaraş'ın Simgesi Sütçü İmam'a Büyük Saygısızlık

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta Milli Mücadelenin önemli kahramanlarından Sütçü İmam Türbesi'nde karşılaşılan manzara büyük tepkiye yol açtı.

Milli Mücadele Dönemi'nde Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda ilk meşaleyi yakan Sütçü İmam, mücadelesiyle 100 yıldır gönüllerde yaşıyor.

Hamamdan çıkan Türk kadınlarına saldıran Fransız askerlerine ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam, savaştan birkaç yıl sonra vefat etti.

Uzunoluk semtindeki Çınarlı Camii bahçesinde yer alan Sütçü İmam Türbesi'nde karşılaşılan manzara ise, Kahramanmaraşlılar tarafından tepkiye yol açtı.

ŞEHRİN 'KAHRAMAN'INA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Sütçü İmam'ın kabrinde adeta çöplüğü andıran görüntülerde, kabrin çevresi pislik içinde kaldığı gözlemlenirken, yerdeki kola şişeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Kabrin üzerindeki otların bir kısmının zarar verildiği belli olan acı manzarada, gereken temizliğin ve bakımın yapılmaması, Kahramanmaraş'ın simgesine yapılan saygısızlığı gözler önüne serdi.

Adını tarihe altın harflerle yazdırmış Sütçü İmam Türbesi'nde karşılaşılan bu saygısız tablo, Kahramanmaraşlılar tarafından üzüntüyle karşılandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.