Kahraman TV

Kahramanmaraş'ın Gururu Safiye Sarıtürk: 'Hedef Tokyo'

KAHRAMANMARAŞ

Meksika'da elde ettiği derecesiyle Avrupa ve dünya rekoru kıran milli atıcı Safiye Sarıtürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hediye ettiği tüfekle "tek hayalim" dediği Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyatları'nda şampiyon olmayı hedefliyor.

"İlk final atan Türk kadın sporcuyum"

İlk etapta Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyatları için "kota" aldığında her şeyin daha da güzel olacağını belirten Sarıtürk, şöyle devam etti:

"Güzel bir çalışma ekibimiz var. İl Müdürlüğümüz inanılmaz güzel bir şekilde destekliyor. Fizyoterapistimiz, psikoloğumuz ve masörümüz her şeyimiz tam. Antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Poligonumuz da yeniden yapılıyor. Olimpik standartlara uygun hale getiriliyor. Şartlar daha da güzelleştiğinde daha güzel başarılara imza atacağız. Hayattaki tek hedefim herkese abartılı gelebilir ama olimpiyat şampiyon olmak benim için çok önemli ve zor da görmüyorum. Olimpiyata gitmek istiyorum. Tek hayalim, tek hedefim olimpiyat. Bu olimpiyata gidemesem bile bir sonraki olimpiyatta madalya alacağımdan eminim."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında hediye ettiği dünyanın iyi tüfeklerinden biriyle antrenmanlar yaptığını dile getiren Sarıtürk, bu seneki dünya ve Avrupa rekorunu da bu tüfekle kırdığına dikkati çekti.

Geçen yıl da Avrupa üçüncüsü olduğunu hatırlatan milli atıcı Sarıtürk, "Cumhurbaşkanımızın hediye ettiği tüfek uğur getirdi diyebilirim. Çünkü o günden bugüne çok güzel başarılar yakaladım. Geçen yıl Akdeniz Oyunları'nda ilk final atan Türk kadın sporcuyum. Tüfek geldiğinden beri gerçek güzel başarılara imza attık." dedi.

Sarıtürk, kendilerinin her zaman yanlarında olduğunu hissettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

KADIN SPORCU OLARAK TÜRKİYE'DE TEKTİR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'nın desteği ve alt yapıya verdiği önemle şampiyonların çıktığını anlatan Gökahmetoğlu, "Bunlardan biri Safiye Sarıtürk'tür. Safiye altyapıdan çıkmış önemli bir kızımız. Kadın sporcu olarak Türkiye'de tektir. Olimpiyatlara hazırlanıyor. İnşallah yakın zamanda kota alacaktır. Tüm dualarımız ve gönlümüz onunla birlikte. Safiye'ye sürekli destek oluyoruz. Antrenmanlarına katılıp manevi destek oluyoruz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.