Kahraman TV

Kahramanmaraş Hızlı Tren Hattı Projesi Belli Oldu!

KAHRAMANMARAŞ

Mersin, Adana, Gaziantep yüksek hızlı tren hattına dahil edilen Kahramanmaraş için hazırlanan proje onaylandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, 2024 bütçe teklifinde yer alan 661 milyar liranın 348 milyar lirası yatırımlara ayrıldı. Bu kapsamda Afyonkarahisar-Burdur, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray, Şanlıurfa-Mardin, Malatya-Elazığ-Diyarbakır, Gölbaşı-Adıyaman-Kahta, Nurdağ-Kahramanmaraş hızlı tren hatları etüt proje çalışmalarının tamamlanacağı ifade edildi.

Mobil Geniş Bant Hizmeti ve Savunma Sektörüne Yatırımlar

Bakan Uraloğlu, 4.5G teknolojisi ile yaklaşık 1100 köye mobil geniş bant hizmeti götürüleceğini ve savunma sektörü için Ulusal Siber Kalkan 2024 tatbikatının gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, 5G yol haritasının belirlenmesi çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

Bakan Uraloğlu, yatırımların sadece ulaşım projeleri olmadığını, aynı zamanda istihdam sağlayarak vatandaşların kendi bölgelerinde çalışma imkanı bulmalarına katkıda bulunduklarını ifade etti.

Duraklar, Türkoğlu ve İstasyon Mahallesi Olacak

Nurdağı’ndan başlayacak olan hızlı tren hattı, İstasyon Mahallesinde son bulacak.

Yaklaşık 49 kilometre uzunluğundaki yüksek hızlı tren hattında Türkoğlu ve İstasyon Mahallesi durakları olacak.

Yaklaşık 2 yıl sürecek olan proje kapsamında Kahramanmaraş’a tren seferleri düzenlenmeyecek. Yük taşımacılığında kullanılan tren hatları, yüksek hızlı tren hattı projesi kapsamında sil baştan yenilenecek.

Seferlerin 2025 yılı sonunda başlayacağı tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.