Kahraman TV

Kahramanmaraş Hak Ettiği Değeri Görüyor mu?

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV ekibi olarak Kahramanmaraşlı vatandaşlara sorduk: "Sizce Kahramanmaraş hak ettiği değeri görüyor mu?"

Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesinde bulunan bir ili ve en kalabalık on sekizinci kentidir. Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verilmiştir. Maraş olan adı, 7 Şubat 1973'te Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir.

Geç Hitit şehri olan Gurgum’un bulunduğu yerde kurulmuştur. Sistematik bir kazı yapılmamış olmasına rağmen birçok Hitit anıtı bulunmuştur.

Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi, seyahatnamesinde Maraş halkı için, "kelimatları lisan-ı Türkidir ve ekseriya halkı Türkmendir" der. Maraş ve çevresi başta Oğuzların Avşar, Bayat ve Beğdili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen 24 Oğuz boyunun tamamı mevcuttur.

2012'de çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir olmuştur. Aynı zamanda il sınırları içerisinde bulunan Afşin - Elbistan A, B, C termik santralleri sayesinde Kahramanmaraş, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %14'ünü karşılamaktadır.

Dövme dondurması, tarhanası ve biberi şehrin önemli tescilli gıdalarıdır. 2021 itibarıyla %1,22 artarak 1.168.163 nüfusa ulaşmıştır.

Peki Kahramanmaraş hak ettiği değeri görüyor mu? İşte Kahramanmaraşlı vatandaşların görüşü:

" Hiç bir şekilde hak ettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum, Kahramanmaraş çok güzel bir yer fakat hakkı yeniliyor, Gaziantep bile bizden gerideyken bizden öne geçtiler."

" Hayır kesinlikle hak ettiği değeri görmüyor. Çok güzel yerlerimiz var fakat tanıtılmadığı için çok gerideyiz."

" Hak ettiği değeri görmüyor kesinlikle Kahramanmaraşa daha fazla yatırım yapılmalı."

" Evet hak ettiği değeri görüyor." 

Şeklinde oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.