Kahraman TV

Kahramanmaraş Eğitim-Sen Şube Başkanı Soylu: Bir Kez Dik Durun!

KAHRAMANMARAŞ

Hürriyetçi Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatih Soylu, kamu çalışanları ile dalga geçildiğini söyledi.

Kamu çalışanlarının 2024-2025 yılları için 1 Ağustos 2023 tarihi itibariyle toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını kaydeden Başkan Soylu, “Kamu işvereni 17 Ağustosta ikinci teklifini de yaptı. Gerçek verilerden tamamen uzak ve Merkez Bankasının enflasyon tahminlerini bile tutturamayan bir tutarsızlık yaşanmıştır. Burada adeta kamu çalışanları ile dalga geçilmiştir. Kamu işverenin bu görüşmeleri dikkate almadığını açıkça ortaya koymuştur.

Asil önemli olan husus ise memur ve memur emeklisini temsil eden Yetkili konfederasyonun nasıl bir tutum alacağıydı. Yıllardır aynı senaryo devam etmektedir. Onca ikazlarımıza rağmen masada sadece oturup imzalayacakları günü bekleyen bir figüran rolünde tutum sergilemektedir. Nasıl bir tavır alacak diye beklerken, teklifin revizesi için bile 15 maddelik bir bildiri yayınladılar ve bir de Twitter eylemi yaptılar. Eğer siz yetkili sendika iseniz bir kez dik durun. Kamu çalışanları için gerçekten mücadele ettiğinize inanıyorsanız ve kamuoyunda dikkat çekmek istiyorsanız bütün sendikaları da davet edip meydanları doldurmanız gerekirdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak bu çağrınıza cevap vereceğimizi Sayın Genel Başkanımız Levent Kuruoğlu tekrardan açıkça ifade etti.

Gidişat gösteriyor ki Yetki Sendika ve masadaki diğer konfederasyonlar cılız tavırlarıyla görüşmeler etkisiz kalmıştı. 2024 için %15+10, 2025 için % 6+5 ikinci teklifin gelmesi, memurun önümüzdeki iki yılını enflasyonun belirleyeceği kadere bırakılmıştır. Kamu işverenine ve masadaki konfederasyonlara açık çağrımızdır.

Yıllardır yaptığınız görüşmelerde memurun mali ve özlük hakları gasp edilmiştir. Açlığa mahkum ettiğiniz kamu çalışanlarının hak ettiği, insan gibi yaşayacağı, bir iyileştirme yapılmalıdır. Aksi halde enflasyon canavarı, memuru yiyip bitirecektir. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Kamu çalışanların her zaman sesi olmaya, gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Sendikayız! Sendika da Hürriyettir!” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.