Kahraman TV

Kahramanmaraş Doğukent'te “Konut Peşinatı” Depremzedelerin Belini Büktü!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Doğukent Mahallesinin neredeyse tamamı ağır hasar alarak yıkıldı. Mahalleli yerinde dönüşümle birlikte bir sarsıntı daha yaşadı.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Doğukent mahallesinde üstlendiği yerinde dönüşüm projesi, vatandaşları önce umutlandırdı sonra kara kara düşündürdü. Projenin maddi yükünün altında ezilen mahalle halkı sesini yetkililere duyurmak istiyor. 

“Tek İsteğimiz Ödemelerde Kolaylık!”

Kahraman TV’ye konuşan mahalle sakinlerinden olan bir kişi, ödemeyi karşılayamacaklarını belirterek şu sözleri dile getirdi: “bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri ‘peşin ödeme’. Bizim daha önce evlerimiz 160 metrekareyken 140 metrekareye düşürüldü, düşürülmesine rağmen bizden 1 yıl içerisinde peşin olarak 575 bin TL para istenmekte. Hani depremzede, hangi insan 575 bin lirayı tek seferde verebilir? Kim ödeyebilir bunu? Kendiler ödeyebiliyorsa buyursun kendilerde gelsin bizimle beraber otursunlar ama insanlara bunun dayatmanın bir mantığı yok.”

Daha düşük metrekareye düşürüldüğünde daha az para ödeyeceklerini öğrenen ev sahipleri bunun yanlış olduğunu ve arsa yerlerinin olduğunu söylemelerine rağmen anlaşılmadıklarını söyledi. Maddi zorluklarla boğuşan vatandaşlardan biri ise “7 bin 500 lira maaşım var bu şartlarda ben bunu ödeyemem” diyerek yetkililere seslendi. 
Mahalle sakinlerinin tek isteği bu durumun bir an önce çözüme kavuşarak, ödeme planlarının hafifletilmesi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.