Kahraman TV

Kahramanmaraş Depreminde Yakınlarını Kaybedenler Adalet Arayışı İçin Bir Arada!

KAHRAMANMARAŞ

6 Şubat Asrın Felaketinde yakınlarını kaybeden aileler, Kahramanmaraş Adliyesi önünde bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketinde binlerce insan yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler arasında birçoğunun bedeni dahi bulunmazken, yıkıma uğrayan çoğu binanın ise yapımında imzası bulunan failler tutuklanmadı. Kahramanmaraş’ta yakınlarını kaybeden aileler ise adalet arayışı için bir araya geldi. 

“Afet Değil Katliam”

Adliye binası önünde toplanan aileler, ellerinde “afet değil katliam, kayıp bedenim nerede?,katiller taksirle değil olası kasıtla yargılansın” pankartlarıyla seslerini duyurmak için buluştular. Basın açıklamasında bulunan Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Burak Gül, “deprem felaketinde yıkılan soruşturmalar kapsamında yaptırılacak bilirkişi incelemelerinin hız kazanması ve tüm taraflar için adaletin tesisinde gecikme yaşanmaması öncelikli talebimizdir. Soruşturmaların bir kısmında kamu davaları açılmış olup yargılanmalar devam etmektedir. Yetkili idari makamlar tarafından sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında soruşturma izinlerinin bir an önce verilmesini öncelikle talep ediyoruz” dedi. Basın açıklamasında ailelerin yanında yer alan Deva Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, “bu iş 3-5 müteahhidin içeri alınarak, onları sorumlu tutarak kapatılacak bir iş değildir” sözlerine yer verdi. Karatutlu, yıkılan binalarda rolü olan herkesin bulunması için gerekli kurumlar oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı. 

Yakınlarını kaybeden aile bireyleri, depremin üzerinden 11 ay geçtiğini belirterek adalet arayışı içerisinde olduklarını ve bundan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.